Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie pro malé i velké o zázraku, který se stane při hodině chemie... Většina dětí nedokáže pochopit, proč velcí vzpomínají s nostalgií na dobu svého mládí. Malí naopak touží po dospělosti, neboť je pro ně obdobím, kdy si budou moci dělat, co se jim zlíbí a nikoho nebudou nuceni poslouchat. Přesně tohle si myslí kamarádi Hejbal a Kašlík, ale když jim unikátní chemický pokus umožní náhle dospět, nic nevypadá tak jednoduše, jak se zprvu zdálo… Žáky si zahráli O. Havelka a M. Vladyka, jejich rodiče H. Maciuchová, J. Abrhám, J. Molavcová a K. Heřmánek. (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

Master19 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju se, že bych to zamlada viděl. Ale něco mi to říkalo a vysoké hodnocení slibovalo něco nadstandardního. Bohužel očekávání se nenaplnila. Jednoznačným bonusem jsou herecké výkony rodičů (Abrhám, Heřmánek, Maciuchová, trochu v pozadí Molavcová) a Petra Nárožného. Vladyka s Havelkou jsou v nevděčné pozici, protože čím lépe svou roli hrají, tím se divák cítí trapněji. Televizní zpracování a poněkud hloupý příběh značně nakopávají skvělé a opravdu vtipné momenty. Bohužel jako celek to za moc nestojí. "- Zeptej se ho na něco, co vědí jen dospělí!" "- Víš co to jsou sdružené platby?" "Neví. Nic neví..." ()

infected 

všechny recenze uživatele

Dva kluci,kamarádi,vypijí elixír mládí ovšem s opačnými účinky. A tak se musí v dospělých tělech vyrovnat s novou identitou za pomoci velmi svérázných rodičů kteří je hned uvádějí do života. Místo zoufalosti nad jejich tělesným ale ne mentálním posunem,rovnou na věc. Jedni ho strojí do róby a chtějí z něj mít umělce,u druhého otec donese dřevěnou kozu a pár polen které spolu v paneláku řežou aby jako poznal tvrdou práci. Dojde i na "dohazování" nevěsty. Je jasné že z toho nejsou dvakrát nadšení a nelibě vše s přirozenou dětskou prostořekostí glosují. Havelka s Vladykou se tady mistrovsky vyřádili. Absurdní ale skvělá srandovní televizní komedie na kterou rád vzpomínám. ()

Reklama

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Podívejte se na něj jak se tváří a ještě u toho mlčí!" Už ani neviem koľkýkrát použitý obľúbený motív mysle ocitnuvšej sa vo vekovo nekorešpondujúcom tele, tuná konkrétne po vypití elixíru mladosti s opačným účinkom, namiešaným chemikárom Nárožným, sa dvojica siedmakov vyvinie do podoby mladistvo pôsobiacich tridsiatnikov Vladyku a Havelku. Radosť z toho nemajú rodičia Abrhám + Maciuchová ani Heřmánek + Molavcová, ktorí započnú situáciu riešiť rozdielnym spôsobom spočívajúcom v zapojení do pracovného procesu, poskytnutí profesionálnej psychologickej pomoci a potencionálnou ženitbou predčasne dospelého potomstva. Nevzdáva sa ani na telocvikára degradovaný chemikár, pokúšajúci sa uplatniť ich predčasnú telesnú vyspelosť v športe a samotní žiaci sa dokonca uchyľujú k dnes tak populárnemu crossdressingu. Vtipne napísané, vynikajúco a s chuťou zahrané, vyrastenci, rodičovstvo, pedagógovia, psychológ aj nevesta. "Náhodou, když se zamiluje tak pučí!" ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Klasická česká televízna komediálna inscenácia s vtipným nápadom obráteného elixíru mladosti, ktorý posunie dvoch nezbedných žiakov do fyzicky dospelého veku. Produkcia je však veľmi slabá, takže herci sú ponechaní napospas scenáru a vytvoriť akú takú atmosféru sa im darí len veľmi ťažko. Vladyka s Havelka sa vžili do detských postáv celkom dobre a Petr Nárožný stvárňuje nešťastného učiteľa chémie celkom presvedčivo aj keď judo mu skutočne nejde. Predstavitelia rodičov však už takí presvedčiví nie sú, hoci sa snažia hrať s nasadením. Možno keby som bol školák, tak by som sa možno aj zabavil, no dnes už ma takáto šaráda nerozosmiala. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejnadhodnocenějších "komedií". Nechápu. Mizerný, blbostmi neskutečně natahovaný scénář, režijní vedení pitvorně hrajících herců jak u představení pro jedličkárnu. Ostatně co čekat u pohádkářky. Snad jen ten Nárožný tu má určitý komediální potencionál. Ostatně jako vždy v tomto svém hereckém období. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama