Gary HalvorsonKamera:
Alan CasoHudba:
John DebneyHrají:
Mandy Patinkin, Vanessa Williams, Fran Brill, Roscoe Orman, Frank Oz, Caroll Spinney, Tim Parati, Ruth Buzzi, Alison Bartlett, Bill Barretta, Sonia Manzano (více)VOD (1)
Vaše nejoblíbenější postavičky ze seriálu Sezame, otevři se! vás nyní pobaví v celovečerním filmu, při kterém se budete všichni smát. Následujte Elma a jeho přátele do země mrzoutů za Elmovo oblíbenou ztracenou dekou. Při tomto dobrodružství uslyšíte samozřejmě mnoho senzačních písní, legrace a naučíte se jednu z nejdůležitějších věcí v životě - smát se. (oficiální text distributora)
(více)Recenze (8)
║Rozpočet $26miliónov║Tržby USA $11,683,047║Tržby Celosvetovo $14,300,000║ ()
Oficiální text distributora mluví za vše :D. No tak smál sem se, ale asi z jiných důvodů, než tvůrci zamýšleli. Člověka zamrzí, když pana Keksíka, Bohouše, Oskara nebo Berta a Ernieho nahradí infantilní a tupoučký Elmo v roli hlavního hrdiny. Ale jinak to bylo docela koukatelné. Tupé, prostoduché a křečovité, přesto... No tak, vždyť je to pro děti :D ()
Elmo ve své životní roli ()
Zažít s Elmem dobrodružství: DĚLÁ. Fandit Elmovi: DĚLÁ. Pomáhat Elmovi najít dečku: DĚLÁ. Mít Elma rád: DĚLÁ. Brát Elmovi dečku: NEDĚLÁ. Protože Elmo si vždy neohroženě pro dečku dojde a nic ho nezastaví. ()
Byl to takový normální Muppetí film. Škoda jen, že česká verze je ochuzena o překlad písní - ovšem ten zase není tak důležitý, pokud člověk umí trošku překládat. Elmo je strašně milá postava, ostatně jako všechny v tomto filmečku pro děti. I když to byl hodně infantilní film (mám radši Muppet Show), přesto se mi moc líbil. Opět obdivuji kreativitu všech, co se na tomto skromném dílku podíleli. Těch postav a nápadů je opravdu hodně. Škoda, mohlo to být ještě lepší. Až někdy seženu české titulky k Muppets: A Christmas Carol, podívám se a možná ještě tento film přehodnotím. :) Každopádně je to hezké, milé, zábavné ... ale nic světoborného a k popukání od toho nečekejte. ()
Photo © Columbia Pictures