Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Basic Instinct je už v podstate kult a bolo jasné že dvojka skrátka nemôže byť lepšia a otázkou bolo nakoľko veľký prúser to bude...Sharon je síce stále sexi (aj keď niekedy sa snaží umelo pôsobiť ešte viac sexi a má to akurát opačný efekt),no nápad angažovať Morriseya bol veľmi nepodarený... Po hodine a pol som mal s filmu celkom ešte celkom dobrý dojem, no posledná polhodinka to celé poriadne pokazila...Keby som to mal vyjadriť "matematicky" tak posledná polhodina je za 0,5* a zvyšok za 3,5*=>2*:) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka legendárního thrilleru Basic Instinct už byla o poznání slabší. Sharon byla sice pořád sexy, i když už o dost starší a měla nové vylepšené „nárazníky“ (silikony), ale i tak byla tím nejlepším, co nám toto pokračování nabídlo. Bohužel byla smůla, že si to bylo s původním filmem až moc podobné a novým tvůrcům se nepodařilo napodobit Verhoevenův styl. Nemyslím si však, že by šlo vyloženě o špatný film. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Po 14 letech přichází konečně druhý díl. Jednička je výborná a je to film, který z herečky vedlejších rolí udělal hvězdu. Vynikající kombinace psychologie, thrilleru a erotiky se dočkala pokračování. Bohužel druhý díl je mnoho horší. David Morrissey nahradil Michaela Douglase tím nejhorším způsobem. Druhý díl ničím nepřekvapí a už úvodní scéna, velice přehnaná, naznačuje, že se to jedničce nevyrovná. Trapné dialogy se prvnímu dílu nemohou ani přiblížit. Přesto to taková hrůza zase nebyla. Je to klasický dvojhvězdičkový film, ale já mu jednu * přidávám za erotické ztvárnění stále ohromě sexy Catherin Tramellové (Sharon). ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Základní instinkt jsem koupila v trafice v domění, že jde o první díl. Zklamání se dostavilo vzápětí. Úvodní scéna je výborná a zavádějící, protože ve vás navodí pocit dobrého filmu. Ten se ovšem nedostaví. Místo něj jsme nuceni čučet, kterak stará Sharon balí nějakýho duševně omezenýho knihovníka. Nikdy bych nevěřila, že někdy v duchu vykřiknu: Vrať se Douglasi, vrať se! Základní instinkt je prostě jeden, nechápu, proč se pokračování vůbec po tak dlouhé době zrealizovalo, a to naprosto zbytečně. Nepřináši nic nového, spíš hází špínu na vynikající první díl. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Čakal som, nie skôr veril, že si užijem podobne výborný a dráždivý zážitok ako pri jednotke, ale toto bola takmer čistá nuda. A pritom si myslím, že Michael Caton-Jones je dobrý režisér (Šakal, Rob Roy, Streľba na psy). Film Základný inštinkt 2 však okrem Sharon Stoneovej, ktorá má stále niečo do seba a pár, ale naozaj len pár napínavejších chvíľ nemá čo ponúknuť. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Hudbu k filmu měl mít na starosti rovněž jako u prvního dílu Jerry Goldsmith, ale zemřel dříve, než stihl napsat první notu, a proto se ve snímku objevuje jen jeho hudební motiv. (imro)
  • Film drží prvenství jako první pokračování, které v amerických kinech nevydělalo ani 10 milionů dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama