Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Proč tolik odsudků, kolegové recenzenti? Hip hop nemám rád především kvůli tomu, jak "trendy" je mezi dnešní mládeží, která má rozkrok u kalhot někde mezi koleny, čepice s ostrým kšiltem natočeným nabok, houpavým krokem a drsným slovníkem plným "gangstas" zkratek. Ale jeho (dnes již nedosažitelná) podstata je bezesporu o něčem úplně jiném a myslím, že i nevěrohodný a profláknutý produkt "hudebního průmyslu MTV" 50 Cent ji v tomto snímku dokázal poměrně věrně reprodukovat Opravdu si myslím že takhle to v řadě lokalit a čtvrtí v USA funguje. A jistá ruka režiséra Jima Sheridana dokázala udržet na uzdě i scénáristu, který zřejmě svůj výtvor odevzdal po týdnu stráveném na chatě v Novosibirsku bez elektriky, televize a hygienických potřeb, nicméně s pořádnou zásobou vodky. 50%, deset přidávám za to, že i o tak odstrašujícím způsobem zkomercionalizovaném tématu se dá natočit aspoň relativně obstojný film. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že 50 Cent to neměl v životě lehký, ale jeho herecký výkon se rovná bodu mrazu. Hudba je poslouchatelná a od režiséra, jako je Jim Sheridan jsem čekal mnohé. Bohužel vcelku neslaný film, který místy hodně nudí a připadal mi až moc natahovaný. Nevtáhlo mě to, nikomu jsem nefandil a dění na plátně mě bylo ukradené. Film, který nenadchne ani neurazí a nemám potřebu ani chuť vidět podruhé. Mé hodnocení 2,5 hvězdičky… ()

Reklama

Meinhart 

všechny recenze uživatele

Znam Jim Sheridana a velmi dobre znam i 50 centa a jsem fanda hiphopove muziky. Nicmene film nebyl prilis dobry, prilis hollywood na me. Takze reziser zklamal. No a padesataka vylozene nemam rad pro jeho sislaci flow, a ze znel jinak po prostreleny hudbe? No, neprislo mi. Presto pokusy o tento zanr filmu dopadaji mnohem hur, proto 3 hvezdy. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání 50 Cent a Get Rich or Die Tryin' versus Eminem a jeho 8 Mile. Hodnocení uživatelů je u filmů velice podobné, pro mě však Get Rich or Die Tryin' zůstává daleko za druhým zmiňovaným filmem. V něčem se to liší- 50 cent je víc "gangsta" a jeho příběh je tak asi o něco drsnější, zajímavé jsou však oba přibližně stejně. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle drsné nigga filmy z ghetta a je mi putna, že tam hraje 50 Cent (nic moc výkon mimochodem) atd. atd. Náhodou mi to přišlo docela hodně dobře zvládnutý, až na pár nudnějších částí. Hudba mi fakt nevadila a myslím, že by se tenhle film prostě neměl hodnotit s předsudkama, ale tak nějak neutrálně. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Marcusovo vězeňské číslo (91595) se shoduje s opravdovým Curtisovým číslem, jen v první číslici, je jí devítka - 94R6378. (Candice)
  • 50 Cent napozeral všetky filmy Jima Sheridana, aby sa pripravil na svoju rolu. Jeho najobľúbenejší je The Boxer (1997). (Flipper)

Reklama

Reklama