Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Hned zpočátku musím přiznat, že nejsem černoch a hip hop také není zrovna můj šálek kávy. Spíše naopak, českým rádoby nezávislím "ghetto" hip hoperům se s chutí vysměji, ale tento film byl pro mne příjemné překvapení. Solidní gangsterka, kde drogy a zbraně prohrávají svou bitvu proti hudbě. Tento film určitě dodá spoustě mladých američanů naději na to, že si také splní svůj prima "americký sen". Ale mě jde spíše o to, že docela slušně pobavil... ()

Goodlooker odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto splnilo všechna má očekávání. Rozhodně nejhorší film roku 2005, vedle kterého je The Fog hvězdným trhákem. Kde začít? Get Rich or Die Tryin' je film prošpikovaný neuvěřitelnou dávkou amerických klišé, naprosto amatérskými hereckými výkony a marnou snahou 50 Centa napodobit úspěšnou 8 Mile svého kolegy z branže Eminema. Film navíc nechtěně zesměšňuje rapovou hudbu, která v průběhu takové dvouhodinové pohromy s tak děsivým dějem, působí jako znělka Kouzelné Školky. Silně na mne zanechala dojem scéna s nožem ve sprše, to jsem málem spadnul ze sedačky a popadal se za břicho. Ať se jde 50 Cent zahrabat, tohle je tak na 3% ať nežeru... ()

Reklama

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání 50 Cent a Get Rich or Die Tryin' versus Eminem a jeho 8 Mile. Hodnocení uživatelů je u filmů velice podobné, pro mě však Get Rich or Die Tryin' zůstává daleko za druhým zmiňovaným filmem. V něčem se to liší- 50 cent je víc "gangsta" a jeho příběh je tak asi o něco drsnější, zajímavé jsou však oba přibližně stejně. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film jsem měla doma dlouho, takže logicky časem přišla řada i na něj a já se podívala. Rozhodně jsem se nedívala s nějakými předsudky, ač hip hop, rap neposlouchám, nevadí mi jako nějaké jiné žánry, takže hudbu filmu nebudu velebit, ale ani zatracovat. Spíše mě zajímal samotný život 50 Centa, který je pestrý a pro film jako dělaný. Myslím, že se z toho nakonec dalo vykřesat více a bylo tam pár hluchých míst, ale ve výsledku u mě film rozhodně nedopadl špatně, spíše jako lehčí nadprůměr. Nevyhledám ho znovu v budoucnu, ale času nelituju. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Nevím jak moc se film odvíjí od skutečných zážitků a událostí světoznámého rapera, ale pokud je jen zlomek zobrazený ve filmu pravda, tak potvrzuje že ,,Fifty" neměl jednoduchý život. Ba naopak. Film zobrazuje drsnost dealerského prostředí. Zachycuje i trochu té romantiky, i když v té nejmenší míře. Silný moment ve filmu se nachází při jeho postřelení. Film se mi líbil. Nebyl vůbec špatný. Kdo nemá nic proti hiphopu, tak nebude zklamaný. Hodnocení: 75% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • 50 Cent napozeral všetky filmy Jima Sheridana, aby sa pripravil na svoju rolu. Jeho najobľúbenejší je The Boxer (1997). (Flipper)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 185krát, což je 1,38krát za 1 minutu. (Dixxx)

Reklama

Reklama