Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

kingik 

všechny recenze uživatele

Autobiografický snímek Curtise 50Cent Jacksona si režijně vzal na starost Jim Sheridan a za zvuku hip hopové hudby nám předkládá příběh rapera, který se z bahna dostal na výsluní popularity. Vyrůstal v neutěšeném prostředí newyorského Bronxu a matku mu brutálně zabili když byl ještě dítě, ale on se z ulice plné drog a násilí vypracoval v hip hopovou ikonu. Curtis Jackson zde spíše uplatnil svůj pěvecký talent než svoje herecké schopnosti, které jsou mimochodem dosti jalové. Ve filmu není nouze o drsné momenty, ale i jímavé rodinné scény a dohromady tak vzniklo sugestivní dílo, které dokáže zaujmout nejen hiphopové příznivce. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

První velká filmová role Curtise Jacksona, rapera, který o pět let dřív zázračně přežil pokus o vraždu, kdy byl rozstřílený jako řešeto (nebo Don Corleone.-). Nečekal jsem žádné velké herectví. 50 Cent hraje jako 50 cent. Hudebně i herecky to je víc, než jsem mohl čekat. Film odpovídá stylu "bráchů se zlatými řetězy". Kdo má rád muziku, kterou hraje 50 Cent, D 12 a Eminem, nebude zklamán. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Jediná škoda a čo ma mrzí na filme, že aspoň stručne nepriblížil ako sa Fifty dopracoval na to, kde je teraz. Čo je s jeho ženou a dieťaťom a podobne. Ale inak som veľmi rád, že sa Fifty rozhodol zdokumentovať svoj život a objasniť každému(aj mne), kto si myslel, že je len posratý zazobaný rapper, čím musel prejsť a že jeho život nebola prechádzka ružovou záhradou. Dokonca sa mi páčili aj soudtrackové songy, čo je u mňa pri filmoch výnimka. 80%. ()

Goodlooker odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto splnilo všechna má očekávání. Rozhodně nejhorší film roku 2005, vedle kterého je The Fog hvězdným trhákem. Kde začít? Get Rich or Die Tryin' je film prošpikovaný neuvěřitelnou dávkou amerických klišé, naprosto amatérskými hereckými výkony a marnou snahou 50 Centa napodobit úspěšnou 8 Mile svého kolegy z branže Eminema. Film navíc nechtěně zesměšňuje rapovou hudbu, která v průběhu takové dvouhodinové pohromy s tak děsivým dějem, působí jako znělka Kouzelné Školky. Silně na mne zanechala dojem scéna s nožem ve sprše, to jsem málem spadnul ze sedačky a popadal se za břicho. Ať se jde 50 Cent zahrabat, tohle je tak na 3% ať nežeru... ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tak na tento film sem se strašně moc těšil a potom co jsem si tu přečetl ty zajívamé komentáře tak jsem byl i zvědavý a taky si myslím že je škoda že ten film nebyl u nás v kině.Každej kdo se aspoň trošku zajímá o Hip-Hop tak ví že 50 cent ( i když je komerční ) tak dělá dobrý Hip-Hop a jeho herecký výkon v tomto skvělým filmu mi dokázal že by z něj mohl být i herec.Film je opravdu skělý , celkem i reálný a drsný.Moc se mi to líbilo a určitě si to najde možná místo v mých TOP20 filmů.Ještě bych se měl zmínit o výborném sountdtracku který je nabitý dooost dobrými pisničkami.Joo a taky bych neměl zapomenout SEPP: vyliž si p*del a nechápu co sem pleteš G-unit.Každý kdo má rád Hip Hop by tento film měl určitě vidět.Doporučuju. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Marcusovo vězeňské číslo (91595) se shoduje s opravdovým Curtisovým číslem, jen v první číslici, je jí devítka - 94R6378. (Candice)
  • 50 Centa prehovoril Terrence Howard, aby urobil jeho nahú scénu. (Flipper)
  • Spevák Bono zoznámil Jima Sheridana s 50 Centom, lebo Sheridan sa vyjadril, že by s ním túžil spolupracovať. (Flipper)

Reklama

Reklama