Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

Dale 

všechny recenze uživatele

Filmov, ktoré sa snažili priblížiť život tej časti afroamerickej komunity, ktorá je odkázaná od narodenia sa pretĺkať nástrahami ghetta a kde jediný spôsob ako prežiť a získať nejaké peniaze je dať sa na cestu zločinu, som už videl dosť. Zvyčajne však bývajú ešte drsnejšie (Boyz N the Hood, Menace II Society...). Tu je to predsa len trochu prikrášlené a zidealizované. Čo je síce škoda, ale aj napriek tomu má film (aj samotný príbeh) celkom slušnú kvalitu. 50 Cent svoju prvú hlavnú rolu zvládol veľmi dobre, na rozdiel od väčšiny ostatných spevákov, ktorí zatúžili stať sa filmovou hviezdou. Dobre mu sekunduje tradične skvelý Terrence Howard a Joy Bryant je veľmi príjemná na pohľad. K tomu pohodová Fiftyho muzička... 70%. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Autobiografický snímok Curtisa Jacksona alias 50 centa, ktorý to mal podľa tohto snímku vážne v živote ťažké. Réžie sa chopil Jim Sheridan, ktorý určite mnohých svojim rozhodnutím prekvapil, ale nesklamal. Get Rich or Die Tryin sa nemá začo hambiť a 50 cent môže byť spokojný, pretože jeho filmový debut sa vydaril. Tento autobiografický snímok vyčnieva z radu jeho kolegov, veľkú zásluhu má natom hlavne réžia a scénar. Kamera ma taktiež prekvapila, bola vážne dobrá. Hudobné spoty mi vôbec nevadili, prave naopak prekvapili a potešili. Dovolím si tvrdiť, že tento snímok sa mi páčil viac ako prevedenie Eminema. 7/10 ()

Reklama

john.h 

všechny recenze uživatele

Vydařená černošská gangsterka. Jen jsem se po skouknutí nemohl rozhodnout, jestli si mám myslet, že černoši v americe jsou nemakačenka, který si dokážou vydělat mraky peněz jen ilegálním způsobem, nebo skupina lidí, který si žijou svým lifestylem a vydělávaj si šikovně i když se to neshoduje s pravidly moderní společnosti, ale je to na úrovni rozvojové země kdesi v Africe. Každopádně já osobně mám černošskou kulturu rád, hiphop mi nevadí (i když ten komerční už není přesně to pravý ořechový). Trochu mi ve filmu vadili kolumbijci, který byly ztvárnění trošku komicky se mi zdálo. Jako taková skupina legračne vyhlížejících dementů, ale přesto nebezpečných. ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Proč tolik odsudků, kolegové recenzenti? Hip hop nemám rád především kvůli tomu, jak "trendy" je mezi dnešní mládeží, která má rozkrok u kalhot někde mezi koleny, čepice s ostrým kšiltem natočeným nabok, houpavým krokem a drsným slovníkem plným "gangstas" zkratek. Ale jeho (dnes již nedosažitelná) podstata je bezesporu o něčem úplně jiném a myslím, že i nevěrohodný a profláknutý produkt "hudebního průmyslu MTV" 50 Cent ji v tomto snímku dokázal poměrně věrně reprodukovat Opravdu si myslím že takhle to v řadě lokalit a čtvrtí v USA funguje. A jistá ruka režiséra Jima Sheridana dokázala udržet na uzdě i scénáristu, který zřejmě svůj výtvor odevzdal po týdnu stráveném na chatě v Novosibirsku bez elektriky, televize a hygienických potřeb, nicméně s pořádnou zásobou vodky. 50%, deset přidávám za to, že i o tak odstrašujícím způsobem zkomercionalizovaném tématu se dá natočit aspoň relativně obstojný film. ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Hopery teda vážně nemusim a ke shlídnutí tohohle jsem byla tak trochu donucená, protože mě ostatní přehlasovali, ale teď toho fakt nelituju. Nebylo to jen o hip hopu čeho sem se bála, byl to smutnej a realistickej příběh, který za skouknutí rozhodně stál. Z 50Centa by si měla vzít příklad Paris Hilton. Fifty totiž zvládá levou zadní jak hraní tak i pěveckou kariéru, zato Hilton je levá ve všem. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Spevák Bono zoznámil Jima Sheridana s 50 Centom, lebo Sheridan sa vyjadril, že by s ním túžil spolupracovať. (Flipper)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 185krát, což je 1,38krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Marcusovo vězeňské číslo (91595) se shoduje s opravdovým Curtisovým číslem, jen v první číslici, je jí devítka - 94R6378. (Candice)

Reklama

Reklama