Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Film je to dobrý. Jim Sheridan vie točiť filmy. Ale samotný obsah (nie jeho prevedenie) ma často iritoval. Napríklad, keď drogový dealer rozpráva kazateľským spôsobom o úcte ako o jedinej veci, ktorú má a pod. Inak je vcelku obdivuhodné, ak vezmeme do úvahy, že je to inšpirované životom samotného 50 haliernika, že človek s ochrnutými ústami sa celkom slušne dosť dlhý čas živí hudbou. Film bol točený v časoch keď mal Centík vietor v chrbte, to je tá časť "Get Rich", ale dnes, o desať rokov neskôr už mu ostalo len "Die Tryin´" Niggááááááá. A napáliť do niekoho 9 guliek a pritom ho nedokázať zabiť, ten strelec musí byť fakt lúzer. ()

Illioplius 

všechny recenze uživatele

„Manifest asociálov a ich cesta na vrchol“ by bol výstižnejší názov pre tento film. Síce trochu krkolomný, ale snáď by zľudoveli aspoň tie prvé dve slová. Žiaľbohu, nejde iba o asociálov, ale o vrahov a zlodejov. Rozoberanie otázky, ako sa takíto ľudia môžu stať idolmi, nepatrí do recenzie na film, no on sám takéto otázky v hlave diváka vytvára. Oceňujem pohľad do odlišnej kultúry, ktorý toto dielo prináša, no aj tak nemožno hovoriť o veľmi zaujímavom snímku. Aspoň pre mňa. ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je až příliš roztěkanej, nemá nosnou myšlenku. Jako parafráze Curtisova života je to koukatelný, a zaručeně je to zřejmě nejlepší věc, kde Fifty hraje prim. Ten přitom není v roli ani výbornej, ani zlej, je ovšem škoda, že ho po herecký stránce zastíní jeho mladší verze. Určitý momenty snímku jsou skvělý, například scéna s rvačkou ve sprše pro mě byla jednou z nejsilnějších částí filmu – jen proto je právě zlý, že je tam trochu mimo, slouží jen jako dost nepřirozenej způsob, jak spřátelit hlavní postavu s Bamou. Že z toho se pak vyklube maniak taky scénáři nedělá těžkou hlavu, jako spousta jinejch scén, který vedou do slepý uličky a jen způsobujou, že je celej snímek dost rozlítanej. 117 minut je na něco podobnýho příliš dlouhá stopáž, a konečný životní vítězství hlavní postavy není pro diváka ani v nejmenším uspokojivý. Mám před sebou doopravdy patetickej snímek, tak proč mi chybí katarze? ()

divak84 

všechny recenze uživatele

nene fifty.. jo, s tímto albem si domrdal veškeré hiphopové mýty a hranice, negře, ovšem filmový průmysl na tebe nikdy nebude zvědavej. chtěls to, negře, po shadym taky zkusit, ale ty nejsi herec a rozhodně nejsi dobře artikulující herec. Get the fuck back to the studio or IN DA CLUB. 8 Mile byl film i pro nefanoušky hip hopu, todle se může líbit pouze 50ho fandům. ja jsem fanda hiphopu ale todle mě nebralo. ()

Idealista 

všechny recenze uživatele

S tím to filmem je to jako s hip hopem - spousta kecú , spousta " životních mouder" . Pro fandy hip hopu extra záležitost ale pro fandy filmů jen průměrné řemeslo ( jeden z nejslabších Sheridenových filmů ) postradající srdce a kouzlo 8 míle . Viděl jsem koncert 50 Centa a ten mě oslovil daleko víc ( na podiu je přirozenější než ve filmu ale i tak žádná sláva ). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Marcusovo vězeňské číslo (91595) se shoduje s opravdovým Curtisovým číslem, jen v první číslici, je jí devítka - 94R6378. (Candice)
  • 50 Cent napozeral všetky filmy Jima Sheridana, aby sa pripravil na svoju rolu. Jeho najobľúbenejší je The Boxer (1997). (Flipper)

Reklama

Reklama