Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Nechytí vás to po prvním díle takovým způsobem jako třeba Californitation, ale po 2-3 shlédnutých epizodách už vás neoddělí od obrazovky ani jaderný výbuch, těžko říct, čím je tráva tak fascinující, ale způsobuje závislost, máme možnost nahlédnout do prostředí, které se v seriálech běžně neobjevuje a to z pohledu, který se už se vůbec neukazuje a krutě boří americké puritánství, navíc si Tráva zřejmě moc nevymýšlí + zajímavý charaktery ,největším kladem ale je stále zvyšující se kvalita a naprosto geniální ústřední melodie. ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých favoritních seriálů. Atmosférou připomíná Zoufalé manželky, chováním postav spíš Califonication. Co se mi líbí, že hlavní hrdinka neřeší blbosti, ale drsné životní situace. Hlavní předností je, že seriál jde neustále dopředu a nikdy se nezastaví (a nedejbože, aby se vracel zpět). Co na mě působí spíš jako mínus, že čím novější série, tím je seriál zvrhlejší a extrémnější ve všech směrech. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Weeds jsem si zamiloval a je to láska na celý život. Tak sladce a reálně napsaný seriál s upřímnými charaktery, s vytříbeným černým humorem, točící se kolem „horkého“ tématu, s nečekanou porcí zvratu, stále zvedající svoji kvalitu – se jen tak nevidí. Nemám s čím srovnávat a musím říct, že na nic víc než na každý nový díl Trávy se netěším v rámci seriálu na nic (nechytá se Lost ani nic dalšího). Potěší sem tam nějaká slavnější „kameo“ třeba Snoop Doggy Dogg. „Miluju“ Nancy ;-) zatím mám za sebou 4.řady a konec 3. a 4. mě totálně odrovnal. Těším se na další. ---Kvalita dalších řad šla lehce dolů, ale stejně se jedná o vysoce nadprůměrný seriál. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vykašlite sa na morálku a strach. Síce si spôsobíte občas malé a občas celkom veľké problémy, ale dosť často si budete skvelo užívať život za hranicou zákona. A ako bonus sa Vám podarí nahliadnuť do 13. komnaty Vašich susedov. Tak presne o tomto je tento seriál. Je silno návykový, dokáže pomôcť od každodenných starostí, je to jednoducho TRÁVA. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Další výborný komediální seriál z USA s poměřně origiálním tématem o "Trávě". Pokud máte v oblibě seriály jako jsou Zoufalé manželky je tenhle seriál přímo pro vás. Seriál má výborné hlavní představitelky hlavně Mary Louise Parker, které si po pár dílech určitě zamilujete spolu s jejich černým humorem. Bravo! ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Letecký záběr z úvodních titulků je ve skutečnosti na městečko Calabasas v Kalifornii. (Tom Riddle)
  • Natáčení probíhalo v USA v Kalifornii, konkrétně v Santa Claritě, na Manhattan Beach a v Los Angeles. (KajusaK)
  • Úvodní píseň Little Boxes zpívá od druhé řady v každém díle jiný interpret. Mezi ně patří Malvina Reynolds (autorka a původní interpretka), Elvis Costello, Death Cab for Cutie, Engelbert Humperdinck, Kate and Anna McGarrigle, Maestro Charles Barnett, Aidan Hawken, Ozomatli, The Submarines, Tim DeLaughter of Polyphonic Spree, Regina Spektor, Jenny Lewis and Johnathan Rice, Randy Newman, Angelique Kidjo, Kinky, Donovan, Billy Bob Thornton, The Shins, The Individuals, Man Man, Joan Baez, The Decemberists, Michael Franti, Persephone's Bees, Laurie Berkner Band, Linkin Park a nakonec Pete Seeger. (Tom Riddle)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno