Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

shyster 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku jedno upozornění: Nedejte se odlákat dosti podprůměrnou 1.sérií, které schází příběh, vtipné situace a podobné nutnosti. Další 2 série (2. - 5 hvězdiček, 3. - 4 hvězdičky) už to ale napravují a konec 2.série, kdy se opravdu všechno posere, považuju za geniální vyvrcholení serie. EDIT: Tenhle seriál je dokonalá houpačka. 4.série navazuje na tu první a to opravdu dokonale. Taková slátanina mě zaskočila a naštvala. 5.série se pak vrací zase otrochu výše. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Weeds je seriál, ke kterému mám velmi hezký vztah.)) I když si samozřejmě už zdaleka nepamatuji, co přesně v jakém díle bylo (snažím se sledovat tak nějak „pravidelně“ už přes tři roky), vím vcelku přesně, proč mě to tak baví a proč u toho rád odpočívám – Tráva má neuvěřitelně sympatické a skvěle zahrané postavy a celá ta anabáze začínající vcelku bizarním nápadem (i když je jasné, že Nancy v tu chvíli asi neměla na vybranou - no, i když...:D) se v dalších řadách fantasticky rozjede a má mnohdy takové grády (jak dramatické, tak komediální.)), že nebýt několika slabších dílů v posledních dvou řadách, šel bych nejspíš na maximum.) A mojí nejoblíbenější postavou je strýček Andy.)) ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Tak zkouškový je za mnou a tim pádem i spousta dalších filmů a seriálů:). Jednim z nich je Tráva a to konečně všechny díly (teda do 6. série myslim). Nancy, která se oblíká jak šlapka, příšerně se stará o děti, přišla o manžela (nebudu řikat kolik:D), podělala si život, jak mohla, a která věčně usrkává to svý latté, je rozhodně zajímavou a přitažlivou postavou, ale k srdci mi nepřirostla a to je u hlavního hrdiny seriálu základní nedostatek. Zato Celia Hodes mi to vynahrazuje. Zpočátku trapná "stepfordská panička" postupně začíná trochu žít, její postava se perfektně vyvíjí a ona sama jako herečka je zkrátka nepřekonatelná. Každej tam má svý místo, někdo se udrží dýl, někdo míň, a i když se jedná o "komedii", pořádně sem se zasmála až tak ve 4.,5. sérii... Zato Little Boxes od Meliny Reynolds mám už v mobilu:) ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Další pohodový seriál tentokrát z prostředí drogového podnikání matky ve středním věku ( velmi pohledné Mary-Louise Parker ), která si chce ze začátku jen vydělat, aby uživila rodinu. Nadprůměrná podívaná s travnatým humorem a občas dramatickými scénami. / Viděné epizody z 1-8 série *102.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 63. ročník (za rok) 2005 - *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Mary-Louise Parker + nominace (9) - 63. ročník 2005 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Elizabeth Perkins, 64. ročník 2006 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Mary-Louise Parker, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Elizabeth Perkins, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Justin Kirk, 65. ročník 2007 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Mary-Louise Parker, 66. ročník 2008 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Mary-Louise Parker ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Bob Odenkirk (Barry) v této epizodě ztvárnil drogově závislého v léčebně. Ve stejném roce se začal natáčet seriál Perníkový táta (od r. 2008) s drogovou tematikou, kde si Bob Odenkirk zahrál jednu z předních postav seriálu Saula. (KajusaK)
  • Ve 12. epizodě 5. série ve scéně, kdy Nancy (Mary-Louise Parker) zvedne iPhone, je možné zaznamenat několik nesrovnalostí. Melodie, která se v seriálu objevuje, ve skutečnosti z iPhonu nepochází, po přijetí hovoru telefon u ucha nezhasne, jak by měl, a na displayi je navíc možné všimnout si znaku pro zamčenou klávesnici. (Miro_CZ)
  • Letecký záběr z úvodních titulků je ve skutečnosti na městečko Calabasas v Kalifornii. (Tom Riddle)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama