Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Další pohodový seriál tentokrát z prostředí drogového podnikání matky ve středním věku ( velmi pohledné Mary-Louise Parker ), která si chce ze začátku jen vydělat, aby uživila rodinu. Nadprůměrná podívaná s travnatým humorem a občas dramatickými scénami. / Viděné epizody z 1-8 série *102.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Prumerny serial, nekdy se budete misty nudit, kazdopadne dnes je urcite moho lepsich serialu ke sledovani a vybudovani si serialove zavislosti... UPDATE: Po nějaké době jsem se k tomuto seriálu vrátil, během dvou tydnů shlédl všechny dosud odvysílané díly s dabingem (4. řada) a měním hodnocení na plný počet. Nemá to chybu! S každým dalším dílem je Tráva lepší a lepší, vtipnější, dramatičtějčí, nečekaná, překvapivá. Tahle Tráva je sakra návyková a ze mě se stal #1 závislák pruduktu Mary-Louise Parker. This Shit Is Dope! ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Väčšina seriálov po čase zovšednieva, no Tráva rovnako ako neustále meniaca sa úvodná znelka prekvapuje každou dalšou epizodou a príbehovo neustále zvyšuje tempo a zo zpočiatku pomaly sa rozbiehajúceho seriálu kde sa popri zoznamovaní sa s charaktermi sem tam mihne nejaký ten balíček trávy sa od druhej série stáva seriozny nervák z ktorého už necítiť len vôňu trávy, ale aj tvrdých drog a strachu o život. Občas človek nadobúda síce dojem, že sa všetci v Showtime snažia byť za každú cenu otvorení a kontroverzní, no nakoľko všetky postavy pôsobia nadmieru sympaticky (vynikajúca ústredná trojka Nancy-Doug-Celia) a celé sa to nesia vo viacmenej nadnesenom a čiernohumorne odľahčenom duchu, tak tento detail človek veľmi ľahko prekusne....edit: piata séria predsa len už vyznieva tak ako trošku zbytočné nadstavované mlátenie prázdnej slamy, no posledných 30 sekúnd poslednej epizódy predsa len núti byť zvedavý na šiestu sériu :-) ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Prvá a druhá séria boli vtipné originálne a light. Tretia séria sa zvrhla na pologangsterku so surovými vtipmi tipu: "Ježíš tě neudělá ohnivzdornou." Kritizovať cirkev, armádu a súčasne porno treba vedieť, inak sa z toho stane veľmi rýchly kolotoč viac či menej vydarených skečov a vy už len počítate koľkokrát tam bol sex či bizarná smrť, Použijúc citát zo seriálu: "To je teda hoven!" ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku jedno upozornění: Nedejte se odlákat dosti podprůměrnou 1.sérií, které schází příběh, vtipné situace a podobné nutnosti. Další 2 série (2. - 5 hvězdiček, 3. - 4 hvězdičky) už to ale napravují a konec 2.série, kdy se opravdu všechno posere, považuju za geniální vyvrcholení serie. EDIT: Tenhle seriál je dokonalá houpačka. 4.série navazuje na tu první a to opravdu dokonale. Taková slátanina mě zaskočila a naštvala. 5.série se pak vrací zase otrochu výše. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Úvodní píseň "Little Boxes" byla složena a nazpívána v roce 1962 Malvinou Reynolds. (Kulmon)
  • Rodina Botwinových jsou židé. Shane (Alexander Gould) je ve skutečnosti judaista. (zuza99)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama