Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V první řadě tenhle americký seriál jasně ukazuje, jak je současná česká seriálová tvorba bezvýrazná a rutinní. Tráva nese všechny znaky americké moderní a dynamické produkce - tzn. atraktivní téma, zajímavé postavy a spousta zvratů, které nicméně jsou podané tak, že i za vlasy přitažené momenty jsou stravitelné. Co by mě ale zajímalo, která z Amerik je bližší realitě - ta, kterou popisuje seriál Tráva, plná drogových dealerů, promiskuity a pokrytectví, nebo ta, která je šokovaná nevěrou sportovce Woodse či manžela Sandry Bullock a která volí ty nejkonzervativnější moralisty na politickém kolbišti? Seriál popisuje příhody středostavovské paničky, které nečekaně zemřel manžel a protože nehodlá dopustit snížení životní úrovně své rodiny, začne kšeftovat s marihuanou a postupně se jí odhaluje svět překupníků, pěstitelů a konzumentů drog. Divák jejím prostřednictvím nahlédne i do života maloměstské komunity, kde se pod na první pohled nablýskaným povrchem elegantních vil odehrávají manželské konflikty a vyrůstají děti, které mají daleko ke skautským ideálům. Pro seriál je typická jemná ironie a pečlivě dávkovaný cynismus, díky němuž se postavy nemění v groteskní obludárium jako je tomu v Californication. Celkový dojem: 75 %. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem z tohoto seriálku opravdu nadšen...zakladní podstata je celkem klasická, ale dealerství osamnělé mamky je zajímavě milé téma, trocha černého humoru neuškodí a celkově bych řekl, že se tvůrci snažili přijít s originálními nápady a nečekanými zvraty. Takže určitě palec nahoru. Po 3 sezónách jsem stále hodně spokojený. Ve druhé se z milého seriálu stala opravdová bomba s vytříbeným humorem a tlakem na zvědavost diváka. Ve (pro mě obecně) zlomové třetí sérii si seriál udržel svou kvalitu a nepřestává v tom, co mu šlo nejlépe a čím si získal diváka. Možná už na můj vkus tvůrci trochu moc zamotávají zamotané a některé postavy neustále mění postoje i přístup. Celkově bych ale mohl říct "I'm addicted to Weeds". U čtvrté řady už trochu klesá kvalita, ale finále je opět napínavé jako trenky a myslím, že nejsem sám, kdo se nemůže dočkat další série. V té, páté, už je však propad kvality i zábavnosti hodně velký - postavy jsou vyčerpané a příběh i dějové zvraty ztratily kouzlo. Snižuju hodnocení a myslím, že je na čase se seriálem skončit. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem dvě série v dojmu, že se seriál třeba někam posune, ale ono prdelačku a tu já nejím. Pořád dokola to samé, vesměs nudné postavy (vyjímkou je třeba Andy), nesympatická hlavní hrdinka, vedlejší hrdinka, děcka... a to, že má každý díl minimálně dvě tři dobré hlášky, celej koncept nezachrání. Příště radši travku z pytlíčku, než z obalu od dvdčka, nic podobného Americké kráse ani Zoufalicím, jak tu kdekdo zmiňuje, se nekoná. Škoda, není Tráva jako tráva, ačkoli i Černá může být geniální v oranžové barvě. Jdu přesedlat o seriál dál. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tráva je bezva. Originální mix Americké krásy, Zoufalých manželek, Californication a civilní verse Godfathera. Ta bezelstná upřímnost a otevřenost je mi velice sympatická, a i toho paničkovského drbání nakonec tak moc není (stačí jedna správně scénársticky umístěná rakovinka). První i druhá série hraničí s genialitou, třetí už ovšem ztrácí civilnost a chytrý originální přístup který ze seriálu dělal unikát a z prvního dílu série čtvrté se zdá že seriál už může jít kvalitou jen čím dál víc dolů. 8/10 ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Tak zkouškový je za mnou a tim pádem i spousta dalších filmů a seriálů:). Jednim z nich je Tráva a to konečně všechny díly (teda do 6. série myslim). Nancy, která se oblíká jak šlapka, příšerně se stará o děti, přišla o manžela (nebudu řikat kolik:D), podělala si život, jak mohla, a která věčně usrkává to svý latté, je rozhodně zajímavou a přitažlivou postavou, ale k srdci mi nepřirostla a to je u hlavního hrdiny seriálu základní nedostatek. Zato Celia Hodes mi to vynahrazuje. Zpočátku trapná "stepfordská panička" postupně začíná trochu žít, její postava se perfektně vyvíjí a ona sama jako herečka je zkrátka nepřekonatelná. Každej tam má svý místo, někdo se udrží dýl, někdo míň, a i když se jedná o "komedii", pořádně sem se zasmála až tak ve 4.,5. sérii... Zato Little Boxes od Meliny Reynolds mám už v mobilu:) ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • V posledním díle 6. série můžeme vidět i autorku seriálu Jenji Kohan (96petrol)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama