Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (154)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Dobrý dobrodružný film pre mládež s kriminálnou zápletkou. Produkcia je dobrá, ale veľkú dramatizáciu nečakajte. Príbeh plynie v štandardnej socialistickej atmosfére kde "bukvy" netreba. Je však správne puberťácky naladený, takže prvá láska, túžba vyniknúť a dobrodružstvo na každom rohu. Herecky to celkom dobre zvládli aj predstavitelia pionierov a harcovníci ako Jaroslav Moučka, Lubomír Kostelka či Ladislav Mrkvička podávajú svoje štandardné výkony. 70% ()

LarryW 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh, výborná atmosféra, která mi jako malému fakt učarovala. Dodnes vidím tu jeskyni a mrtvolu pod drnem. Dialogy mají vtip a detektivní zápletka není groteskní, oproti jiným filmům, které se tváří jako detektivky. Kluci hrají i jako neherci slušně a Mrkvička je sympatickej vedoucí. Taťka esembák Moučka je zkušenej a záporáci jsou správní příživníci..Děcka koukněte místo Harryho třebas na tohle... ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto příběhu jsem v dětství chtěla také lézt po skalách. Na štěstí mě to brzy přešlo. Láďa Mrkvička byl jako vedoucí toho lezeckého oddílu perfektní. Takového jsme taky měli, když jsme chodily do podobného oddílu. Byl to prostě prima chlap. Pan Moučka, který hrál policejního kapitána. Ten měl pro Kocoura pochopení a jako by mu nahrazoval otce. ()

Katy19 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu mám vztah od dětství. Vždycky, když ho dávají v televizi, ráda se na něj podívám i dnes, když už je podstatně jiná politická doba. Úžasná zápletka rychle spěje k vyřešení v čele s blonďatým Kocourem a bandou pionýrů. Kriminálník Hromada je fakt od pohledu jasnej vrah. Takových filmů mělo být víc! "Zavři si kredenc, kecá ti nádobí", "Dobyli jsme Kavčí hory, dobyli jsme Říp... " :-D ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Je to sice dětské a naivní, za to však natočeno v atraktivním prostředí sklaních stěn a se zajímavou detektivní zápletkou, která se navíc ve výsledném dojmu neparoduje. Mladá Míša Kuklová je sympatická a zdatně sekunduje mladému Kocourovi v postupném odhalování celé té záhady, které občas evokuje až deduktivní metody mr. Holmese. I když proč ne, film je zábavný a dobrých českých kriminálek není nikdy dost. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Když se kpt. Hruška (Jaroslav Moučka) ptá por. Světinského (Jaroslav Satoranský), jaké radosti nám přináší dnešek, odpoví mu mimo jiné, že babce Kouchové se ztratilo 6 slepic a že to nejspíše udělal Koula. Tak se jmenuje představitel hlavní role, Kocoura. (Warden75)
  • Filmovalo se na Jižní Moravě v Mikulově, u Tabulové hory u Mikulova, u Klentnice a na Sirotčím hrádku. Bouda horolezeckého oddílu Medvědi se natáčela v Ostravě. (M.B)
  • Ve filmu je zámek Vranov vidět z vlaku. Ve skutečnosti je však nejbližší železniční trať vzdálená přibližně 5,5 kilometru. (Bombovic)

Reklama

Reklama