Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (154)

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

No, s ohledem na to, že představitel hlavního hrdiny pochází z malého městečka, kde jsem vyrůstal a byl tím pádem pro nás hvězdou a film srdeční záležitostí - nemohu dát méně, než čtyři hvězdičky!! I když odfláknuté momenty a název filmu možná naznačují o stupínek níže... :) Na druhou stranu takoví chvostoskoci!! :) ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemný detský film, ktorého zápletka ma však nijak extra neoslovila. Dá sa s ním stráviť pekné popoludnie - hory, lesy, vcelku fajn vykreslené postavy - ale v pamäti národa sa udrží asi len ťažko. Musím sa však priznať, že na podobné rozprávky z minulej éry som nikdy neletel - ani na Chobotnice, ani Lucie či Arabelu. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zručně natočený film pro všechny divácké kategorie, s detektivní zápletkou, které už dneska nikdo netočí. A hlavně, nezvládli by obdobně laděný film takto natočit ani náhodou. Dost se v něm odráží doba, ve které vznikl, ale nejedná se o nic negativního. Pátrání sice probíhá naivně, ale solidní řemeslná práce režiséra i herecké výkony, příjemná napínavá atmosféra s následným tipováním vrahovi identity, jsou asi největší devizou veskrze snesitelného filmu. 60% ()

Katy19 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu mám vztah od dětství. Vždycky, když ho dávají v televizi, ráda se na něj podívám i dnes, když už je podstatně jiná politická doba. Úžasná zápletka rychle spěje k vyřešení v čele s blonďatým Kocourem a bandou pionýrů. Kriminálník Hromada je fakt od pohledu jasnej vrah. Takových filmů mělo být víc! "Zavři si kredenc, kecá ti nádobí", "Dobyli jsme Kavčí hory, dobyli jsme Říp... " :-D ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Odvážný pionýr se za pomoci moudrého náčelníka veřejné bezpečnosti pouští do pátrání po pachatelích hrůzného činu. A vlastně proč ne? Na české poměry je tahle podívaná opravdu zábavným snímkem, který obstojí před většinou věkových kategorií. Zajímavé dějové linii se daří bez zbytečných odboček jít rovnou k meritu věci a bez výraznějšího škobrtnutí se dohnat až k závěru a tedy vyřešení kriminálního případu. Navadu tu není ani atmosféra, ze které je krom samotné doby, kdy byl snímek natočen cítit i jistý trampský duch, kterého rozpozná snad každý táborník. Třetí skoba pro Kocoura je snímek, terý mám rád již velmi dlouho a pokáždé se mi na něj daří dívat se s novými pocity... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy kapitán Hruška (Jaroslav Moučka) a strážmistr Lebeda (Lubomír Kostelka) odjíždějí od popadaných stromů k místu vraždy, se vystřídají v řízení auta a auto řídí Hruška údajně proto, že Lebeda je velmi pomalý řidič. Ve skutečnosti to bylo řešení toho, že Kostelka narozdíl od Moučky neumí řídit auto a ze záběru by neodjel. (cundak)
  • Zámek Kotov je ve skutečnosti Státní zámek Vranov nad Dyjí ležící nad stejnojmennou obcí v okrese Znojmo, který je oblíbený nejen českými, ale i zahraničními filmaři. Objevil se již například ve filmové pohádce Nesmrtelná teta (1993) či americkém akčním snímku xXx (2002). (Zilin)

Reklama

Reklama