Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (154)

evangelik 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela dobrý. Neodečetl jsem hvězdičku za ten pionýrský horolezecký oddíl (pionýři já mám rád) a naopak přičetl za účast krásné M. Kuklové. Konstrukce zápletky je sice dost krkolomná, prvoplánovitě zkonstruovaná pro horolezecké prostředí, ale jinak mě děj pohltil a nepocítil jsem zhlédnutí jako časovou ztrátu. Tedy v 65 letech, film je samozřejmě směrován k dětskému divákovi. ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale k tomuhle filmu mám zvláštní slabost... Letos jsem byl na dovolené v kraji pod Pálavou a samozřejmě jsem musel navštívit většinu míst, kde se film odehrává. Vyšplhal jsem k Sirotčímu hrádku, bylo pekelné vedro a komáři žrali jak vzteklí, ale stejně jsem měl radost, když jsem tu zříceninku viděl na vlastní oči...V jeskyni Na Turoldu vzpomenula film i průvodkyně, že se tam natáčely některé scény, no a o Mikulově ani nemluvě... ()

Reklama

alyssa18 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem ten film milovala. A teď po x letech jsem se na to mrkla znovu a zas jsem byla napnutá "jak éčková struna". Všecko funguje tak, jak má...Kocour prohledával jeskyni, hrála strašidelná hudba a já jsem se přistihla, že se normálně a regulérně bojím:-D no prostě kriminálka radost pohledět. ()

czprava 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem film viděl tak nějak napůl, dneska jsem jej v TV zhamtnul celý kompletně. Pionýrský oddíl horolezců mlhavě připomíná tehdy zakázané skauty a marně se drápe na paty foglarovek. Inu, byla taková doba a místo pánů vidíme soudruhy, místo skautů pionýrské nadšence, místo Policie tu vyšetřuje "Veřejná bezpečnost" alias VB. Zápletka je víceméně klasická, maličko možná i k pousmání. NIcméně jako nenáročný dětský film s prvky kriminálky je to udělané vkusně s přimhouřením obou očí a docela pěkně to odsejpá. Míša Kuklová byla hezká už jako holka, škoda jen, že jí nenechali její hlas. Exteriéry jsou ozdobou tohoto dílka, nádherná příroda. Asi i proto to je koukatelné a lze u toho vydržet. Co mě na těhle filmech štve, jsou ty zvuky motorů aut, absolutně nedůvěryhodné, ale tehdejší úroveň zvukařiny byla v tomto na bodu mrazu. Škodovka odjíždějící od garáže ani nenastartuje a najednou jede. Kriminalista Moučka coby velká šarže z kriminálky vozí nějakýho řadovýho esenbáka v uniformě, prostě do očí bijící nekompatibilita scénáristy, a to jen kvůli tomu, že děda Kostelka neměl papíry, prostě úsměvné nedokonalosti. Proto ode mne tři hvězdičky, mám české filmy moc rád, ale tohle byl fakt jen onen lepší průměr. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Klasická dobová detektivka obsahující oddíl pionýrů a rivalitu mezi mladými Medvědy končící bratrstvím, přátelstvím a vzájemným respektem, hrdinné příslušníky VB a písničky v podání Ládi Mrkvičky. Když pominu ty dobový stereotypy, tak to nebylo zas až tak hrozný pokoukání. Teleporty z města do Pavoučí jeskyně a zpátky sice bily do očí, ale mladá Kuklová byla celkem fajn a banda kolem debila Renka nakonec hrála větší roli, než jsem původně čekal. Zkrátka to sou frajeři :D ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Když se kpt. Hruška (Jaroslav Moučka) ptá por. Světinského (Jaroslav Satoranský), jaké radosti nám přináší dnešek, odpoví mu mimo jiné, že babce Kouchové se ztratilo 6 slepic a že to nejspíše udělal Koula. Tak se jmenuje představitel hlavní role, Kocoura. (Warden75)
  • Filmovalo se na Jižní Moravě v Mikulově, u Tabulové hory u Mikulova, u Klentnice a na Sirotčím hrádku. Bouda horolezeckého oddílu Medvědi se natáčela v Ostravě. (M.B)
  • Ve filmu je zámek Vranov vidět z vlaku. Ve skutečnosti je však nejbližší železniční trať vzdálená přibližně 5,5 kilometru. (Bombovic)

Reklama

Reklama