Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

progression 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh volně upravený podle skutečné události. Velkolepá oslava severských tažných psů (plemene husky, ale i malamut) a i když malinko "nad realitu", tak příběhu to neuškodí a "psí herci" nad těmi lidskými vedou dost silně na body. Ale abych nekřivdil těm lidským, Paul Walker jako ústřední postava je výborný, "pilotka" krásná a i "prcičkář" Biggs má docela zajímavou roli. Krásné přírodní záběry (i když povětšinou spíše kanadské než antarktické), jedna dost hororová scéna s mrožem (kdoví zda se tvůrci tak trošku neinspirovali "Vetřelcem" :-? Ale v souhrnu velice příjemné pokoukaní o soudržnosti psí smečky i jejímu "vděčnému" vztahu k lidskému plemenu resp. "páníčkům". ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlý film, ale podráža ho jeho vlastná nelogickosť a niekoľko momentov, pri ktorých sa budete sami seba pýtať prečo to preboha robia takto a nie inak. Samozrejme psy sú krásni, príroda tiež, ale nie je dobré znamenie keď zvierací herci prekonajú tých ľudských. Nuda to ale určite nie je a keby niekto náhodou aj zaspával, tuleň ho zaručene prebudí. :-) ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Hudba Kirka Francise správně vykresluje atmosféru. Scény s psisky parádní, ale jak se jim do toho začnou motat lidi, tak dramatičnost klesá. Počítačově vytvořený tuleň na akčnosti nepřidá - i když sledování tuleního lovu na psa je zajímavé. Závěr a převažující azurová obloha splňují požadavky rodinného filmu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ak pri preklikávaní televíznych kanálov naďabím na Ôsmich statočných vždy si kúsok pozriem. Samozrejme, že len tie časti, kde sa oko diváka stretne s huskyami. Či boli použité triky, tréneri alebo počítače je vcelku jedno. Výsledok je totiž omračujúci a je schopný vyvolať veľmi pozitívne, emočne bezprostredné prijatie celej solidárnej a navzájom si pomáhajúcej svorky. Ukazujúcej ľuďom cestu vzájomnej spolupráce pri záchrane samých seba. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Pekný filmík od Disneyho, ale predsa dve hodiny sú priveľa. Antarctica je pomerne dobre zrežírovaný film pre malých aj veľkých divákov. Dej je síce priemerný, ale dobre sa na film díva pretože je tu množstvo prekrásnych záberov na ľadovú Antarktídu alebo krásnych psov. Chvíľami je to napínavé a chvíľami prázdnejšie, ale sťažovať si nemôžem. Je tu kus citlivej práce, či už na strane pred kamerou alebo za kamerou. Film nemá ďaleko od 4*, ale zatiaľ sú to len veľmi silné tri hviezdy. 70% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Během natáčení bylo na place celou dobu několik tuctů psů, přičemž někteří hráli i více "rolí". (hippyman)
  • Každý pes absolvoval speciální výcvik schopností, které předvádí ve filmu – od stáhnutí obojku, přes nošení ptáka v ústech až po souboj s animatronickým leopardím tuleněm, který v Antarktidě supluje žraloka. (hippyman)
  • Film je věnován všem antarktických výzkumníkům a jejich psům, jejichž odvaha a elán inspirovala k natočení tohoto příběhu. (Terva)

Reklama

Reklama