Šesťročný chlapček Stanley prežíva prvé veľké dobrodružstvá a úspešne rieši rébusy sveta dospelých vďaka neoceniteľným radám svojho najvernejšieho priateľa a dôverníka, ktorým je zlatá rybka Dennis. Okrem starostlivých rodičov a staršieho brata Lionela mu pomôžu aj zvieratká z múdrej encyklopédie Veľká kniha o všetkom a ďalší domáci maznáčikovia, mačiatko Elsie a psík Harry. (2001 - 2005) Americký animovaný seriál pre deti nakrútený podľa predlohy Andrewa Griffa. Réžia J. Buckland. (oficiální text distributora)
(více)Recenze (1)
Ak odignorujem dosť zlé výtvarné spracovanie seriálu, neskutočne otravnú psa a mačku aj s ich otravnou opakujúcou sa pesničkou a hrozne nesympatického Stanleyho kamoša Lestera, tak sa môžem skonštatovať iba to, že som spokojný. A to nadmieru! Príbehy chlapca Stanleyho a jeho ryby Dennisa, ktorí si kadžý deň zoberú na paškál nejaké zviera a spolu cestujú pomocou akejsi zázračnej encykopédie konkrétne za týmto zvieraťom, a potom ho podrobne skúmajú a zisťujú o ňom rôzne zaujímavé veci sa mi vždy páčili. Výber zvieraťa vždy súvisí s vecami, ktoré Stanley prežíva v "reálnom živote". Funguje to asi takto: " Stanley s bojí tmy a preto sa ide posťažovať Dennisovi. On mu povie, že nemusí báť a povie, že napríklad taká sova je aktívna iba v noci a preto sa tmy báť nemôže. A tak spolu idú do knihy (čomu predchádza spomínaná pesnička Elsie a Harryho, ktorú okrem mňa neznáša aj samotný Dennis), navštívia sovy, Stanley sa o nich veľa dozvie, pochopí, že báť sa tmy je zbytočné a vrátia spokojní sa domov. Koniec! " Jednoduché, ale vždy zaujímavé a stereotyp sa u mňa nedostavil. ()