Reklama

Reklama

Diane Arbus: Příběh jedné obsese

  • Česko Kožich: Imaginární portrét Diane Arbusové (více)
Trailer

Nicole Kidman a Robert Downey, Jr. předvádějí „pozoruhodné“ (Kenneth Turan, Los Angeles Times) herecké výkony v tomto smyšleném portrétu slavné fotografky Diany Arbus. Z okna svého bytu zahlédne osamělá žena v domácnosti Diane Arbus (Kidman) maskovanou postavu záhadného nového souseda (Downey, Jr.). Přitahována neodolatelnou zvědavostí se rozhodne získat jeho fotografii za každou cenu. Vstoupí do jeho bytu a tím se nevědomky vydá na cestu k umění, která jí byla souzena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Belatris 

všechny recenze uživatele

Jako film to nefunguje, přestože některé složky jsou zajímavé a relativně dobře zvládnuté. Má to nesnesitelně unylé tempo, které neospravedlní jinakost postavy (Diane) a snaha dostat se jí pod kožich. Kdyby šlo o výborně zvládnutou formu vyšperkovanou ornamentální ujetostí, dokázala bych odpustit vyprázdněnost (protože i formální onanie pro mě předávají sdělení). Ale forma kulhá a to, co chtěl film sdělovat, neunese. Zklamání... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Neupieram tomu istú dávku atmosféry a herecké umenie Nicole Kidman, no aj tak ma pri tom skoro mrle zožrali. Tá nuda spolu s nezáživným komótnym spracovaním by sa snáď dali krájať. Komótnejšie spracovanie by samo o sebe nevadilo, len keby ten obsah stál za to. No v tomto prípade to tak určite nebolo, to len panička bola znudená a tak jej prišlo vhod, že nad ňou býval vlasáč, ktorého sa ujala. Hlavná postava mi bola skrátka po celý čas nesympatická, čo mi potvrdil aj samotný záver - hnus. Nechápem čo by na tej žene malo byť také fascinujúce? Že robila dobré fotky? Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Ono by ani tak nevadilo, že syrovým a nepřikrášleným fotografiím Diany Arbusové je tento vyumělkovaný a pastelově vyvedený film dalece vzdálen, stačilo by, kdyby se dokázal pořád tak umně pohybovat na hraně, tak jako v první polovině. Na křehké hranici mezi chtěným a zakázaným, lehce perverzním a potlačovaným a mezi rolí manželovy oddané asistentky, poslušné dcery a milující matky, upnuté pečlivě do těch ženskost tak zdůrazňujících šatů ve tvaru přesýpacích hodin, které ze sebe tolik touží strhnout. Pomalé vysvlékání z této kůže a zasvěcování do světa za zrcadlem (odkazů na Alenku opravdu není málo) je nejhezčí částí filmu. Jenže v poslední čtvrtině film najednou ustoupí od otvírání vnitřních dvířek na půdu vleklého melodramatu a začne být nemile zdlouhavý a očekávatelný. Škoda. Mezi tři a čtyři. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní film, na který jsem náhodou narazila v televizi a když jsem zjistila, že tam hraje RDJ, zůstala jsem se na něj dívat, navíc mě tam jako bonus čekal Ty Burrell. Rozhodně to byl zvláštní film, který mě napůl bavil a napůl nebavil, chvíli jsem u něj fascinovaně seděla a chvíli jsem se proklikávala internetem. Rozhodně nelituji, že jsem to viděla, ale znovu už bych se na to opravdu nepodívala. 3* ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Velmi nedávno jsem se zkoukl Sekretářku a tak jsem se těšil, co mi Shainberg ukáže tentokrát. Opět se jedná o velmi zvláštní romanci, kdy k sobě lidé hledjí klikatými cestami cestu s velmi milým zakončením. Shainberg se snaží být jiný, hledá jiné úhly pohledu, ale moc mu to nevychází. Místama snímek schází, ze snahy o velkolepost, k patosu a naivitě, uprostřed se trochu zadrhává a neví si rady. Co drží film silně nad vodou jsou perfektní herecký výkony Nicole Kidman a Roberta Downeyho Jr., kteří se s postavami sžili v naprosté harmonii a je radost na ně pohledět. Zajímavý snímek, leč o nic výjimečného se nejedná. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Chicago Tribune opísali film ako: "Objavný, vyzývavý a hlboko zasahujúci portrét, ukotvený tým, čo môže byť Kidmanovej najdojímavejší výkon." (Arsenal83)
  • Původně byla do hlavní role obsazena Samantha Morton. (formelin)
  • Strýček režiséra Stevena Shainberga byl blízkým přítelem skutečné Diane Arbus. (formelin)

Reklama

Reklama