Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

kohut 

všechny recenze uživatele

V podstate vydareny film, bohuzial vsak zachytava len istu cast celeho skutocneho pribehu. Skor sa sustreduje na vztah Karly a jej manzela, dominanciu a submisivitu. Prehrava znamy motiv zeny, ktorej je jasne, ze zije s nespravnym muzom, ale nie je schopna proti tomu konat. Smerom k zaveru sa film prevazuje do motivu obhajovania Karly a zaverecny monolog znie uplne ako vystrihnuty z vypovede pri sude o podmienecnom prepusteni. Az to takmer posobi akoby si film kladol za ulohu rehabilitovat Karlu. Po remeselnickej stranke dobre odvedena praca s dobrymi a neopozeranymi hercami, avsak namet poskytoval moznosti na omnoho lepsi film. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Z thrilleru inspirovaného skutečnými postavami zvrhlé manželské dvojice, která šokovala Kanadu, cítím nerozhodnost a nenaplněné ambice. Ze záměru o autentické zpracování podpořené syrovou kamerou a méně známým hereckým obsazením se vyloupl film, který měl jednoznačně navíc, ale režisér Joel Bender se spokojil s tuctovostí. Pro tenhle film je to velká škoda. Klady: film zaujme svým autentickým zpracováním, kontroverzní námět, méně známé herecké obsazení, syrová kamera. Zápory: většina scén jde do ztracena vlivem nedůrazné režie, málo silných a zapamatovatelných scén, odtažité a tuctové zpracování, jednorozměrné charaktery postav, povrchní psychologie postav, slabá gradace příběhu, kolísavé napětí. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

jenik71 

všechny recenze uživatele

Spíše než jako film, působí na mě toto jako hraný dokument. Pokud to byl záměr tvůrců, potom to zase tak špatné není. Upřímně - co jde dělat se scénářem, pokud se tento kriminální případ skutečně stal ? Film popisuje vše jak to tehdy bylo, pouze jména obětí jsou smyšlená. Beru to prostě jako pokus zdokumentovat ony události, které svého času otřásli Kanadou. V tomto případě ani tak nejde o herecké výkony, jako spíše o podstatu věci.... Zajímavost: Po propuštění se Karla Homolková znovu vdala a v roce 2007 v Quebecu porodila syna. Kvůli neustálému zájmu médií se celkem třikrát stěhovala. Snažila se i přejmenovat na Emily Chiara Tremblay (Tremblay je něco jako u nás Novák), ale úřad jí to nepovolil. V současnosti (rok 2008) údajně žije s rodinou v Melbourne. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Obyčajný priemerný film, akých idú v rámci Skutočných príbehov v TV desiatky. Jeho priemernosť sa týka ako spracovania, tak aj hereckých výkonov. Vzhľadom k tomu, že ide o sfilmovaný príbeh "najbrutálnejších zabijakov modernej kanadskej histórie", mohol režisér trochu viac pritlačiť na pilu a spraviť "unrated" verziu, lebo na to, že sa väčšinu filmu vraždí a znásilňuje je to natočené tak, že by to kľudne mohlo byť MP. Počas každej takejto scény si kamera všíma buď tvár Karly alebo Paula a preto sa niet čo diviť, že v divákovi to nič nezanechá. Proste pozriete a o pár minút na ten film úplne zabudnete. ()

jura-roy 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané.... Celý film postrádá autentičnost, nepohltí vás, jen vás nechá dívat se a přihlížet spolu s Karlou na Paula, který si užívá a uspokojuje své perverzní choutky. Navíc herecké výkony nejsou nijak oslnivé, spíše podprůměrné. Tvůrci tohoto filmu obsadili do role Karly pěknou a sympatickou Lauru Preponovou, což asi nebyl nejlepší tah, protože v průběhu filmu soucítíte s Karlou, přičemž ani ona není nevinná. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Odborníci označili Karlu Homolku jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Ve vězení se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (Terva)
  • V roce 2005 byla Karla Homolka (Laura Prepon) za velkého zájmu médií propuštěna z vězení. Mnohé skutečnosti jejího propuštění byly přísně utajovány a Karla si nechala změnit jméno. Ve vězení se naučila plynule francouzsky a dálkově studovala psychologii. (Homerking)
  • V čase 0:58:27 je vedle auta vidět mikrofon. (Pepy)

Reklama

Reklama