Reklama

Reklama

Panu učiteli s láskou

  • Velká Británie To Sir, with Love (více)
Trailer

VOD (1)

Idealistický Mark Thackeray si nájde zamestnanie ako učiteľ a dostane triedu plnú nevychovaných a neovládateľných výrastkov. Hoci stále dúfa, že toto zamestnanie je len dočasné, začne pomaly meniť pomery v triede - ku svojim žiakom pristupuje ako k dospelým ľuďom a učí ich, aby sa k svojmu okoliu správali s rešpektom. Keď dostane lukratívnu pracovnú ponuku, bude musieť urobiť zásadné rozhodnutie. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Film aktuálny v každej dobe. Tých 5 hviezdičiek som nedala z nostalgie, ale pre jeho nadčasový obsah a perfektného Sidney Poitiera. Film pokladám za poctu každému učiteľovi s veľkým U. Vždy ma donúti spomenúť si na nášho profesora matematiky, ktorý na nás nikdy nekričal a vážili si ho aj tí najväčší grázli v triede. ()

kisha 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si kdesi na netu dělala test "what movie are you?" a oni potom na mě, že tenhle...neváhala jsem, druhý den si ho sehnala, natěšeně se na to podívala, že se o sobě něco dozvím...výsledkem je, že jsem přecitlivělá, naivní, všechny dojímající, trapné monology/dialogy povídající, na druhou stranu možná rozumná, umím jednat s lidmi, bez předsudků, nevznětlivá a líbí se mi Judy Geeson:)ten film mi zkrátka otevřel oči ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Opravdu sladce zidealizované (kéž by svět byl lepší) :-) ... ale třeba se někdy podaří ten drsný a nezohledný svět "opravit". Jan Ámos byl velký učitel, ... možná i proto, že používal k výchově hulvátů i rákosku. Osobně bych rákosce ve škole vřele doporučoval "comeback" a žákům bych přál v řadách učitelů více autoritativního mužského pokolení. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Nepřichází to s něčím objevným nebo dosud neviděným, i když vzhledem ke svému stáří, to tak kdysi být mohlo, ale právě v této relativní jednoduchosti tkví síla celého snímku, která dokáže přetavit i menší naivitu ve svůj prospěch tak, že vypadá přirozeně a podobně jsou na tom i scény, kdy je potřeba najednou zvážnět. A i v tomto filmu mě Sidney Poitier opět potěšil. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ziadny ucitel tych ziakov nezvladne a uz vobec nie niekto, kto je farebny. Avsak mylili sa, pretoze Sydney Poitier nie je obycajny ucitel. Ma k tym ziakom uplne iny vztah a vedel, ako si ich ma ziskat. V realite mozno nerealne, ale spomenme si na NEBEZPECNE MYSLIENKY (1995) podla skutocnosti s Michelle Pfeiffer. Avsak tento film sa odohrava pocas 60-tych rokov, kedy este vladol stale silny rasizmus a chvilami to bolo zobrazene aj v tomto filme. V kazdom pripade postupna premena spravania sa ziakov k panu ucitelovi bola pre mna zaujimava, pretoze filmy z tohto prostredia ma jednoducho bavia... 25.08.2009 ____ Sidney Poitier - (Mark Thackeray) +++ Christian Roberts - (Denham) +++ Judy Gleeson - (Pamela Dare) +++ Suzy Kendall - (Gillian Blanchard) +++ Lulu - (Barbara Pegg) +++ Faith Brook - (Grace Evans) +++ Geoffrey Bayldon - (Theo Weston) +++ Edward Burnham - (Florian) +++ Hudba: Ron Grainer +++ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Na základě polo-autobiografického románu E. R. Braithwaitea a jeho zkušeností s výukou na tvrdé střední škole v chudé oblasti poválečného východního Londýna nebylo vykreslení postavy učitele věrohodné. Po vydání filmu několik bývalých Braithwaiteových žáků tvrdilo, že skutečný učitel byl přísný a tvrdý pedant, který ve třídě často používal tělesné tresty a byl daleko od sympatické postavy, jak ho vylíčil Sidney Poitier. (sator)
  • Londýnský autobus LLU 829, který se objevuje v několika sekvencích na začátku filmu a v některých pozdějších sekvencích, dodnes přežívá jako zachovalé historické vozidlo a lze jej vidět v East Anglia Transport Museum. (sator)
  • Film byl zakázán v Jihoafrické republice se zdůvodněním, že není přípustné, aby černoch učil bílé děti. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama