Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
Ukázka z filmu 1

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (256)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Na tomhle "dokumentu" je uzasne to, ze se clovek dozvi, co nikdy v zadne encyklopedii nenajde. A navic v pomerne zabavne forme. Dokonalost to ale neni, obcas resi blbosti, ktere jsou predem jasne, a obcas to resi spatne. Napriklad me osobne bouchlo CDcko v mechanice, tak mi tezko nekdo dokaze, ze to neni mozne. Panove zapominaji na vadu a unavu materialu. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku skvelo využitý potenciál poptávky ľudí po neužitočných a nadbytočných informáciach. Veď kto naozaj reálne potrebuje vedieť, či je lepšie pri páde výťahu tesne pred nárazom nadskočiť, alebo sa naopak primáčknuť k podlahe? Ale sú to presne tie "dôležitosti", ktorým málo kto odolá. Máme jednoducho radi pikošky. Časom sa však zaujímavé mýty minuli a začali sa riešiť naozaj veľké pakárny. Človek začal mať pocit, že si ich boriči už sami vymýšlali, aby mali ešte aspoň jednu sériu navyše. ()

Reklama

MCZ 

všechny recenze uživatele

Televizní pořad stanice Discovery čerpající z dost možná nevyčerpatelného námětu "mýty vs. realita". Ačkoli občas by se dalo o smysluplnosti zkoušek a testů některých mýtů pochybovat, nemění to nic na tom, že se jedná o pořad vtipný a zároveň zajímavý, poměr "hardcore-laik" je skvěle vyvážen; divák se základními znalostmi fyziky a jiných věd pořad pochopí a zároveň nebude mít pocit, že z něj někdo dělá blbce (i když...). Prima. 7/10 ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Když mi spadne kousek jídla na zem mám přesně tři sekundy než se na něj dostanou bakterie, při pádu výtahu se zachraním jedině tím, že těsně před dopadem vyskočím, pro letecké společnosti je při havárii jednodušší odškodnit mrtvé než platit zmrzačeným do konce života, motor letadla dokáže odfouknout taxík a mnoho dalších úplně zbytečných věcí vím díky Vám pánové. http://www.futuresack.com/uploads/images/Funnies/Adam%20Advice.jpg ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem experimentálně prokázal, že nestačí zaškrtat šest čísel a pak jen sbírat milionové výhry, ale tím mé vědecké úspěchy končí. Co se týká fyziky a chemie, tak tam jsem vždy zmateně tápal někde mezi pohybovými zákony a čpavkem. Proto se rád nechám vést zkušenými "vědci", kteří suchou teorii dokáží převést v poměrně šílenou praxi. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (30)

  • Aj napriek tomu, že predstavitelia sú profesionáli v experimentoch, musia požiadať o vládne povolenie a pomoc iných odborníkov. Niektoré činnosti majú samozrejme zakázané. (Greenpeacak)
  • Originálny koncept vyšiel z hlavy austrálskeho spisovateľa a producenta Petera Reesa v roku 2002. Jeho nápad však Discovery odmietol s odôvodnením, že na niečom podobnom už pracujú. (Greenpeacak)
  • Během 10 let a 187 epizod bylo otestováno celkem 833 mýtů. Bylo provedeno 2 510 experimentů, 792 explozí, zničilo se 146 automobilů, spotřebovalo 30 632 metrů lepící pásky a použilo se 13,5 tuny trhavin. 194 mýtů bylo potvrzeno, 461 vyvráceno a 178 bylo uznáno za možné. (Ruuzha)

Reklama

Reklama