Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
Ukázka z filmu 2

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (256)

Sochorisko 

všechny recenze uživatele

Ačkoli seriály moc nepodporuji, tohle se mě jaksi chytlo a drží se mě to už nějaký ten pátek. Proč taky ne? Proč nezfilmovat tyto nápady, které běžně napadají zvídavou společnost, ve které žijeme? Občas se jedná o blbost ale někdy narazíme na něco, co si říkáme, jakto? Je to možné? Jamie a Adam vám to jistě vysvětlí! Takže si běžte telefonovat na benzínku, protože nálepky "zákaz telefonování" jsou zbytečné ... ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Mythbusters jsem objevil někdy v roce 2014 a začal sjíždět seriál od první série. Děkuju za nádherných 5 let, během kterých jsem s protagonisty absolvoval test stovek mýtů a sledoval je stárnout (Jamie nebo Kari vypadá skoro stejně, ale na takovém Adamovi zub času hodně zapracoval). Poslední dva díly (největší boom v historii MB a Reunion) byly emocionální bomba, velmi dojímavé. Bylo to těžké, loučit se po těch letech s touto neskutečně sympatickou partou. DĚKUJU! ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Adam a Jamie! Způsob, humor a nasazení s jakým tihle týpci uchopí a zpracují kdejakou ptákovinu, prostě nemá chybu. Bez nich byl byl efekt pořadu poloviční. Je to zábavné, šílené, ujeté, návykové, neomrzí se to a navíc se člověk pokaždé dozví něco nového. Zabije mince hozená z mrakodrapu chodce na ulici? Mohou při kýchnutí vypadnout oči z důlků? Může vás zabít CDečko? ()

Eisenmann 

všechny recenze uživatele

Mroží muž a jeho kamarádi utrácejí spoustu peněz za to, aby dokázali to, co tradičně ani nikoho nezajímá. Začne vás to vlastně zajímat až ve chvíli, kdy na to ve svém pořadu upozorní. Nestane se příliš často, že by si člověk řekl: "Páni, tohle mě trápilo celý život, bez rozřešení toho nemohu žít.", takže ač možná přijde chvíle, kdyby budete zvědaví na rozřešení toho či onoho "problému", mýtu, záhady, reálně se nedozvíte nic. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Práca snov, tak vy sa dalo to, čomu sa venujú v tomto seriáli. Všetko to, čo počujú, hneď a testujú. Je miešané martini chuťovo také isté ako pretrepané, alebo sa len James Bond hraje na dôležitého? Možno v mori plnom žralokov prežiť tak, že sa robíme, že sme mŕtvi, alebo to bude naša posledná spoločenská hra? Alebo je šoférovanie v stave zlosti ekonomicky náročnejšie na spotrebu vozidla ako v stave pokoja? Koľko otázok, toľko odpovedí a niekedy ešte zaujímavejších ako tie otázky. Ako hovorí klasik, ten kto sa pýta, veľa vie a ten, kto pozerá MythBusters, vie všetko... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (30)

  • Hlavný predstavitelia Hyneman a Savage chodia často po amerických školách, kde rozprávajú o svojich pokusoch miestnym študentom. Zároveň nikdy nezabudnú upozorniť na nebezpečenstvo a vystríhať ich pred tým, aby podobné veci neskúšali doma. (Greenpeacak)
  • V relácii sa kladie veľký dôraz na to, aby sa výroba výbušnín a chemické látky, z ktorých sú zložené neobjavovali. Názvy maskujú rôznou terminológiou ako sirupovitá kvapalina alebo tmavý prášok. (Greenpeacak)
  • Hyneman a Savage získali čestné doktoráty z University of Twente v Holandsku za popularizáciu vedy. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama