Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královský syn Hal Tara uvěří, že panovník země byl zavražděn rukou odvěkých nepřátel říše, a vydává se tragickou smrt otce pomstít. Postupně si však uvědomuje, že pravda je složitější, než si představoval, a že odlišit dobro od zla může být nesnadný úkol... Originální animovaný snímek, nápaditě propojující rámec klasické pohádky s prvky hrdinského eposu, hamletovské tragédie, tolkienovských ság, japonských anime i moderních sci-fi. (Atypfilm)

(více)

Recenze (143)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Vizuálně jsou Strings jednoznačně krásný film, potěší i temnota a depresivnost, kterou by divák u loutkového filmu příliš nečekal a která je patrná především v první polovině filmu. Odkazů na severskou mytologii, Hamleta nebo Star Wars je tu ošem tolik, až člověk začne pochybovat, jestli má tenhle film vůbec svůj vlastní příběh, nebo je jenom (podobně jako jeho představitelé) postavený z cizích částí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdyby tomu příběhu a zápletce věnovali alespoň čtvrtinu toho, co loutkám a kulisám, tolik bych se neostýchal tam tu čtvrtou hvězdu přihodit a možná bych to přeplácl i tou pátou. Z ohledu "výpravy a masek" výborná až úchvatná práce, velmi potěšilo i zapojení loutkových negativ (ty věčné špagáty) do universa příběhu, proč jen to ale bylo tak kýčovité, prosté a milionkrát přežvýkané? ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Špetka z Duny, hrstka ze Shakespeara, pořádný drobeček ze Star Wars, protřepat, nemíchat, okořenit orientálně pohádkovou mystikou, podbarvit libým symfonickým básněním a konečně uvést do chodu jedním geniálně prostým nápadem, na kterým stojí celý mechanizmus. Zní to bezvadně, ale i mistr loutkář se snadno zamotá do svých spletitých sítí a zaškobrtne... ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Šmik! Je to jenom mžik, někdo ti ufikne provázek a je z tebe mrtvola. Zapojení vodících provázků do hry považuji za originální, neotřelý nápad, za který tleskám. Příběh sám je vcelku triviální a pošmurný, jak už to na severu bývá, ale měla jsem problém se napojit na jeho emocionální vlnu. Navíc si myslím, že pošmurnost bude vadit dětem, trivialita dospělým. Takže sotva průměr. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem u snímku litoval, že se raději nedívám na jeho film o filmu. Strings jako výstava současného loutkářství by byla půvabná a dala by se odpustit i mizerná dramaturgie. Leč do plnohodnotného filmu tomu mnohé chybí. Je to vlastně hybrid mezi dokonalou loutkářskou exhibicí, která jde až na hranici svých možností, a úporné snahy napodobit klasické filmové techniky. A jak podotýká Rimmer, mutanty nemá nikdo rád. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Čeští animátoři odmítli pracovat na filmu poté, co jim bylo sděleno, kolik by museli vyrobit loutek. (Ajka1)
  • Anders Rønnow Klarlund chtěl vytvořit film o terorismu a reakci USA na události z 11. září. Nakonec se však rozhodl odvyprávět příběh jako pohádku, čímž získal snímek svou konečnou podobu. (Ajka1)
  • Snímek je označován za světově první „zcela jednotný loutkový celovečerní film“. (Ajka1)

Reklama

Reklama