Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (354)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Animace 7/10/// +dobrá animace lidí, pěkná hudba, akčnější scény mají spád, roztomilí byl svět včeliček, podobný tomu našemu -pomalejší rozjezd, trochu slabší animace postav (včel), méně humorné, více vsází na příběh a moralizování/// Mě se to spíš líbilo, ale je faktem, že konkurence je velká a Pan Včelka v ní trochu zapadá. Nicméně hlavní postava je fakt pořádněj včelák se srdcem na správném místě. Děti se budou bavit a dospělé to neurazí. Prostě pohodový animák./// Celkem 69%/// ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Snad ne, nevěřím vlastním očím a vlastní duši. Film si mě získal! Naprotsto mě odzbrojil dětský smích, který se ozýval ze sedaček všude okolo. Po 5 minutách jsem byl v ději až po uši a nemohl jsem se z něj vyhrabat. Včelí hlody nebraly konců příběh stále gradoval, malebné přostředí z animátorských představ a do toho náš hrdina Barry B. Benson. Ničeho se nebojí a bojuje za spravedlnost. Fešák, kabrňák a hlavní postavička jak má být. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hlášky pre mňa spravili z tohto ináč priemerného animáku nadpriemernú záležitosť. Detičkám to zrejme dochádzať nebude, ale dospelákom sa pery budú vynímať nahor určite často. Každopádne pre deťúrence sú tu fackovacie scény a rôzne pády. Inteligentný humor je pre nich ešte predsa len vzdialenou rozprávkou. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Malinko překvapivě musím konstatovat, že se jednalo o celkem solidní animák. Pár vtípků padlo na úrodnou půdu. Nejmileji mě překvapil příběh, který byl vážně pěkný. Snímek nabízí a zakládá svůj humor především na hledání rozdílů a paralel mezi včelím společenstvím a světem lidí. Trošku tomu možná chybí pořádná zápletka, ale to nechť vezme čert. Poselství si snímek nese. Děj má spád. A vůbec, celkově se jedná o snímek, který zřejmě ocení malí i velcí. Za mě tedy dobré. Dokonce i ten ošklivý ksichtík Renée Zellweger zde vypadal k světu. Člověk by ji tady ani nepoznal. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky tatanapope. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Skrz naskrz priemerný dej prešpikovaný jemným moralizovaním ale aj aj hromadou bláznivých nápadov a inteligentného nevieravého humoru, čo v konkurencii súčasných animákov povyšuje Pána Včielku na nezabudnuteľný zážitok, ktorému nijak neškodí ani neobyčajne obyčajná animácia, či český dabing. Nielen Pixar to s animákmi vie. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Medveď, ktorý sa objaví na súde, je až na farbu srsti totožný s medveďom z filmu Za plotom (2006). (ČSFD)
  • Jerry Seinfeld řekl, že jeho postava Barry B. Benson je pojmenovaná podle sitkomu Benson, kde tehdy získal jednu ze svých prvních TV rolí. (HappySmile)
  • Ve scéně, kdy Barry stíhá auto, jedoucí na včelí farmu, má co dělat, aby vůz dohonil. Když však poté letí letadlem, jeho přátelé z úlu jej bez problémů stíhají. (Terva)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama