V hlavních rolích Eric Roberts a Olivia Newton-John. Nick Stark je mladý, úspěšný, dobře vypadající, radující se ze života s "malým" problémem - je HIV pozitivní. Málem by uvěřil, že může vyhrát boj se zákeřnou chorobou, přesto však i pro něj nadchází den, kdy se musí hrozivé skutečnosti podívat do tváře. A zjišťuje, že konec se neúprosně blíží. Právě v této chvíli dochází k rozhodnutí: pozvat všechny důležité osoby v jeho životě na ohromný "poslední" večírek... (oficiální text distributora)

(více)

jiri.twist

Smutný film, a ani se nechce věřit, že letos tomu bude již x let, ale když jsem se na snímek podíval po letech znovu dnešním pohledem, tak ten časový odstup tam je cítit a beru to z tohoto úhlu, že tehdy se takové filmy točily. Možná si někdo řekne, že dávám vysoké hodnocení za příběh, ale je to tak, i když téma HIV mi nikdy nedělalo dobře. Některé solidní herecké výkony, ale žádné zázraky a zpracování - po americku, až trošku moc milujícně sladkobolné. Takto by to v Evropě asi v žádné zemi nenatočili ... 7766 ()

Gavin87

Film o improvizovaně nachystaném večírku na rozloučenou sám o sobě na mě působil značně improvizovaně, jako by snad herci hráli bez scénáře a režisér jen mlčky vyčkával, kam se jejich herecké improvizace dostanou. V době svého vzniku mohl být tento film snad v něčem zásadní, ale po 25 letech a v záplavě dalších, nových filmů na podobné téma už patrně veškerá vypovídací hodnota tohoto filmu expirovala. ()

Tanulin

2* je možná málo, ale tenhle film nebyl vůbec špatný...tedy ne tak moc ;o) Trochu mě mate věta: v hlavních rolích O.N.-John, protože já bych to viděla jako E.Roberts, který byl výborný a jeho "rezervanost" jsem mu věřila (míň už to že hrál gaye) a G.Harrison. Trochu doják a až na plytkost se na něj dívat dá. Oceňuji hudbu. ()

• Film soutěžil o cenu GLAAD Media v kategorii vynikající příběh. (Terva)
  • Film je založen na skutečných událostech kolem smrti architekta a designéra Harryho Steina z roku 1992. (Terva)