Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní a komický snímek podle námětu spisovatele Jerzy Kosinski vypráví příběh zahradníka Chance, který je po celý svůj život uzavřený v domě ve Washingtonu DC. a svět zná jen z televize. Když se náhle ocitne ve skutečném světě, zaplete se do úzkého kruhu protřelých vládních poradců, kteří touží po "moudrosti mudrců." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (372)

misterz 

všechny recenze uživatele

Neskutočne výborne namiešaný koktejl drámy, spoločenskej satiry a všeobjímajúceho humoru. Vo všetkých týchto zložkách sa ako klenot vynímajú dialógy v podobe hutných myšlienok hodných zamyslenia, ktoré sú navyše divákovi podané prekrásne jednoduchou, milou metaforou. Každá jedna myšlienka, ktorá vyšla z úst záhradníka Chanceho si zaslúži samostatne rozobrať vo zvláštnej kapitole, alebo aspoň vytesať do kameňa. Obyčajne ma pomalé tempo filmov trocha nudí, v tomto prípade som to však privítal s otvorenou náručou, nehovoriac o tom, že tempo presne vystihovalo charakter hlavnej postavy. Skrátka v každom ohľade majstrovský kúsok, pričom životný výkon P. Sellersa je dokonalou čerešničkou na torte. Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola paráda. Nezvyknem na úvod chváliť herecké výkony, ale to, čo predviedol Sellers je neopakovateľné. Jeho všetky panterovské role dokopy sú nič, proti tomuto. Scenár bol už od začiatku načrtnutý znamenite a vlastne s jednou myšlienkou v pomerne nezmenenom tvare sa udržiava počas vyše dvoch hodím v malebne pestrom tempe. Satira na spoločnosť v tomto prevedení je platná stále. Neviem či účinne, ale zato bez pochýb trefne. Veď vedzte, že stojí za to pozrieť si príbeh o obyčajnom záhradníkovi, ktorý nevie čítať, ani písať a pritom spôsobí Prezidentovi USA potenciu. 100%. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Život je stav mysli." O tom, že Peter Sellers byl vynikající herec, jsem nikdy nepochyboval. Teď, když jsem konečně viděl Byl jsem při tom, mám chuť ho vychvalovat ještě víc, jenže ono je to těžké. Jeho přesný výkon, kdy každé slovo, každý pohled, každý nevinný úsměv, každý nádech a výdech fascinuje, něco takového nejde popsat. Dlouho, dlouho, dlouho jsem zkrátka neviděl tak senzační film, který jsem si chtěl hned po závěrečných titulcích pustit znovu (respektive ještě před závěrečnými titulky, protože ty jsou kvůli použité zkažené scéně opravdu hloupé). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Inteligence je relativní, zatímco lidská hloupost nezná mezí. Vidíme to, co vidět chceme a slyšíme, co chceme slyšet. Přes svou smyšlenou dokonalost se raději vezeme s ostatními, než bychom riskovali vlastní zesměšnění. Kdyby Chance v pondělí vstoupil do některé z našich univerzit, tak by díky své geniální slaboduchosti v pátek vyšel jako prominentní profesor vážený na celé akademické půdě. A nemuselo by to nutně být v Plzni. Vidíte? Snažíme si hrát na chytráky, abychom se ve finále stali stejnými hlupáky, jakými se mnozí rodí bez svého zapříčinění. Ke své smůle, či ke svému štěstí? ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Pozvolna plynoucí satirický příběh o prosťáčkovi, který dobyl Ameriku aneb Amerika je opravdu země netušených možností :-) Velice pěkný film, po jehož zhlédnutí mi zůstal na tváři jemný úsměv. Trochu mi to připomínalo Forresta Gumpa, tentokrát ovšem v podání výborného Petera Sellerse, jež díky minimalisticky pojatému herectví podal velice přesvědčivý výkon! ()

Galerie (95)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se také na usedlosti Biltmore Estate v Severní Karolíně. (džanik)

Reklama

Reklama