Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Imprese zamrzlé v čase očima vychutnávače okamžiků, během svého insomnického období, na místě tak neinspirativním, jako je supermarket za noční směny... Romantický přelud se spoustou krásných slov v meditativních obrazech se zvláštním kouzlem dokázal podělit o bolest z rozchodu, existenciální vakuum, smysl pro krásu a konečně i poznání, že každá vteřina by měla stát za stopku. Osobně bych si přála více rozvinout romanticko-uměleckou linku na úkor potrhlého vtipu (vsuvka s fotbalem, exaltovaný šéf, kung-fu přírůstek), i tak mě snímek zanechal očarovanou - neotřelou poetikou, estetickou nahotou, hudebním podkresem, Emilií Foxx a naprosto dokonalým zakončením. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Ponekud jednostranny a chlapsky omezeny pohled na krasu, rekla bych. Malir, kteremu prijde "krasne" jen bujne poprsi a pozadi mladych zen, zatimco prdiciho starika by kreslit nechtel, neni umelec vyzdvihujici krasu v pravem slova smyslu. Vyobrazeni zen jen jako slicnych nahych tel (ktere navic umi jen hloupe rvat a hazet vecmi, aniz by si vas vyslechly) se mi dost pricilo, takze me starosti hlavniho hrdiny uplne minuly. Celkem zajimavy napad tak utonul v mori testosteronu, bohuzel. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Zaujímavou formou podaná rôznožánrová haluz, ktorou by mohol mať nováčik Ellis celkom sľubnú budúcnosť, ak teda tento podarený výplod nebol len náhodou, čo sa spájaním nespájateľných okamihov, scén a typov žánrov mohlo stať. Veď efektne spojiť totálne primitívnu a haluznú srandu s dôstojným humorom to dá buď kus šťastia alebo zručnosti. To isté sa dá povedať o monumentálnej, inokedy vážnej a aj súčasnej hudbe, ktorú by do scén, v ktorých bola použitá, nepoužil azda nikto. Len nemôžem povedať, že mi tieto mixy vždy vyhovovali. Pohľad na rôzne situácie je podaný mladým, neskúseným a vcelku pozitívnym spôsobom, ktorý som si nakoniec odniesol aj ja. 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy abych se přiznal moc nemusím, ale tady je to celé nějak zabalené do velmi příjemného humoru, který mi místy připomínal Clerks 2. Ale to asi nejvíce prostředím. Film táhnou hlavně ty drobnější postavičky v pozadí ať už se jedná o Kung fu borečka anebo o dvojici pošuků co se schovávají v regálech popřípadě prodávající kosmetiku ve tvaru pánského přirození. Šéf marketu je poctivý slizoun. Romantická část Bena a Sharon uteče jako voda. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pozitívny film, dobre pozerateľný, so zaujímavým mysterióznym prvkom. Dejovo tam vlastne o nič také zaujímavé nejde, ale je zabalený do peknej škatuľky a svojim spôsobom je preto aj príťažlivý. Koniec je síce predvídateľný, ale v tomto prípade aj tak forma prevyšuje nad obsahom, čo film v mojich očiach vyzdvihlo do nadpriemernosti. Nie je to u mňa zvykom a sám nechápem, prečo tomu tak je. Možno pre ten pozitívny pocit, ktorý vo mne film zanechal. 70/100 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Šéf supermarketu Jenkins (Jay Bowen) během svých motivačních řečí použije několik odkazů na filmy Gladiátor (2000) nebo Heat (1995). (Zdroj: LFŠ) (ynot)
  • Emilia Fox si kvůli scéně, ve které tancuje u tyče, nechala jednu takovou tyč nainstalovat do svého pokoje. (mrqas)
  • Ve scéně, kdy je Sean (Shaun Evans) v koupelně a drží v jedné ruce časopis, lez spatřit u zrcadla krémy a kromě jiného i zubní kartáček. Poté, co položí časopis, tam vše zůstane, jen zubní kartáč zmizí. (dan.pacino)

Reklama

Reklama