Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

klerik 

všechny recenze uživatele

CLERKS II+40 ROKOV PANIC Velká Británia zachraňuje žáner komédie... Ten úžasný nevtieravý humor, aký sme videli napr. v SÚMRAKU MŔTVYCH je späť... Vynikajúca hudba, krásne ženy, úcta ku kráse. Nahota nie je samoúčelná, tvorcovia ako aj hlavný hrdina považujú ženské telo za umelecké dielo a snímajú ho s úctou a pompéznosťou - napriek všetkej vážnosti to celé pôsobí osviežujúco a primerane vtipne. Veľká škoda, že sa to nedostalo do kín... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Imprese zamrzlé v čase očima vychutnávače okamžiků, během svého insomnického období, na místě tak neinspirativním, jako je supermarket za noční směny... Romantický přelud se spoustou krásných slov v meditativních obrazech se zvláštním kouzlem dokázal podělit o bolest z rozchodu, existenciální vakuum, smysl pro krásu a konečně i poznání, že každá vteřina by měla stát za stopku. Osobně bych si přála více rozvinout romanticko-uměleckou linku na úkor potrhlého vtipu (vsuvka s fotbalem, exaltovaný šéf, kung-fu přírůstek), i tak mě snímek zanechal očarovanou - neotřelou poetikou, estetickou nahotou, hudebním podkresem, Emilií Foxx a naprosto dokonalým zakončením. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

230 kilo je potřeba k rozbití lebky. Lidské city jsou 100 krát křehčí.... Film o studentech s hormonálním přetlakem mi v první čtvrt hodince připadal dost nudný. Oživení přinesla práce v supermarketu a nahé slečny. Asi hlavně kvůli nim jsem vydržel a odměnou mi byla závěrečná třetina, která mě fakt ,,chytla". Takže jestli nemáte nic jinýho na koukání a jste schopni se naladit na melancholickou nótu, budete za svoji vytrvalost přiměřeně odměněni. A několikrát i vtipným kouskem. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Cashback je výborná komedie, která má v sobě střípky romantického nádechu, z kterých se nakonec složí celá sklenice. Přirozený humor v ještě přirozenějším ději, jehož expozici si prožil každý z nás. Proto si vás film získá hned od začátku a mnoho postav vám bude připomínat vaše přátele či nepřátele. Režisér si při natáčení krátkometrážní verze zvykl na herce natolik, že je obsadil i do celovečerní verze. Nevím, zda je to dobře nebo špatně, protože jsem tu kratší verzi neviděl. Ale opakování je matka moudrosti, takže herci určitě vypilovali své postavy a odehráli to výbornou. V některých momentech mi to připomínalo Nauku o snech a ten patří taky k mým oblíbeným filmům, takže prostě těch pět hvězdiček musím dát. On si to zaslouží a doufám, že se mi podaří sehnat i tu krátkometrážní verzi, která byla nominovaná na Oscara. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tvůrce plakátu musí mít ze mne obrovskou radost, protože poster byl jediný důvod, proč jsem si Cashback pustil. Nečetl jsem obsah, komentáře, recenze a jen doufál, že nebudu zklamán. No nakonec vůbec nebyl, konečně někdo točí příběhy o mladých - pro mladé, které nejsou s fekálními výjevy. Má to šmrnc, vizuálně hezký a originální snímek člověka ze začátku vtáhne do insomnie mladého studenta, ale později se jede nahoru jako na horské dráze a příběh nabírá na vtipu a zábavnosti. Dva kolegové v práci jsou neskutečně komičtí a Emilia Fox je neskutečně hezká. Další dívčí osazenstvo si hlavě užijí pánove, aneb Švédky rulezz!! :)) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Představitelka dospělé Natálie Janine-May Tinsley je skutečnou profesí striptérka. Autoři hledali ženu podobnou představitelce malé Natálie Nelly Lyster-Smith, která byla obsazena jako první. Režisér Sean Ellis uvedl, že to byl náročný úkol a bylo zapotřebí projít mnoho striptýzových barů. (Zdroj: LFŠ) (ynot)
  • Sean Ellis napsal scénář za sedm dní. Natáčet se začalo o šest týdnů později, kdy byli k dispozici všichni účastníci natáčení krátkometrážního snímku, který je základem filmu. (HellFire)
  • Záběr, kdy Ben klesá na postel se natáčel celý jeden den. Plánované natáčení přitom trvalo dní 25. (HellFire)

Reklama

Reklama