Reklama

Reklama

Plechová kavalerie

(seriál)

Epizody(7)

Je léto a začínají žně. Vydáme se za volanty kombajnů s legendami českého hereckého nebe napříč bývalým Československem. Prožijeme společně pracovní i osobní příběhy party kombajnérů z Nepomuku, která svádí boj o zrno na Slovensku, na Hané i v jižních Čechách. (oficiální text distributora)

Recenze (183)

Dzonysek 

všechny recenze uživatele

Chápu, že tenhle seriál je celkem agitka o slastech a strastech mechanizovanýho zemědělství. Ale na druhou stranu, Jaroslav Dietl celkem věrohodně vystihnul charaktery obyčejnejch kombajnérů a herecký výkony působí taky přesvědčivě. Třeba Jaroslavu Moučkovi role předsedy (soudruha ředitele) sedí, jak kdyby se pro ni narodil. Takže i přes spoustu slabých a místy skutečně k smrti únavných scén, i přes kupu zavádějících a zkreslujících zobrazení, přes všechno hodnotím průměrem, právě s ohledem na herecké obsazení a výkony. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Mladý, a už dostane úkol jako hrom. Vést brigádu na žně. Bojuje, mazaní chlapíci ho neberou. Pomáhá mu jeden mazaný (V. Menšík), ale tajně, aby si jiní chlapáci o něm neřekli, že je podlézávací prďola. Mladý inženýr odryje i staré zavedené pořádky, kdy se člověk obohacuje na úkor státu. A díky tomuto seriálu stáli náhle před vysokou zemědělskou školou fronty mladých ldií, kteří chtěli být jako on. Ach, kde jsou ty časy. Kolik mladých mužů se dneska hlásí třeba na teologii? Chce býti následníky Ježíše Krista? Je tam prázdno. Přitom je to dneska povolání, že i běžný farář si jezdí v autě střední třídy, má několik milenek a bydlení zadarmo. Houkne na věřící, a už má novou chatu na zahradě. Nechápu, že v dnešní době je tato profese tak opomíjená, i když má tolik výhiod a užívající si jich příslušníci jiných států, co jsou jich na našem území stovky, dovážených hlavně z Polska. ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele

Režisér J.Dudek natočil veľa výborných vecí. Bohužiaľ tento seriál - asi na niekoho objednávku sa nepodaril. Scenár napísal sám Dietl - ani to nemusí byť záruka niečoho úspešného. Väčšinou to tak býva, že to čo sa robí nasilu tak aj dopadne. Herecké obsadenie nie je zlé. Režisér Dudek si vedel vybrať vždy dobrých hercov. No nepáčilo sa mi, že pán Menšík ako astmatik celý seriál prefajčil. Nebolo záberu kde by nemal cigáro v ústach. Jan Hartl, asi dostal dovtedy najväčšiu postavu. Ale asi najlepšia figurka bol "záletník" Jaromír Hanzlík. Za hercov 30%. ()

Něrpa 

všechny recenze uživatele

Tak jsem musel zvednou hodnocení, protože by bylo nespravedlivé k novým seriálům. Po delší odmlce jsem si pustil nový český seriál o koních a viděl tu hrůzu, kde "hrají" jen dřeva. Ano, kombajnéři jsou poplatní době a seriál je agitka, ale ... Ale ti herci hrají tak přirozeně a dobře, že se na to dá prostě dívat. Nové seriály jsou nejen stejně stupidní, ale navíc přidávají mizerné herce, zmatené scénáře, stupidní dialogy a předvídatelné zápletky. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatný. Vyjma hluchejch míst jako Hrušínský pisatel dopisů. Trapná role Hanzlíka. Všichni ku_evníci byli v mém životě daleko inteligentnější než on. Prostě blb s barevnou košilí. Ale naše generace takto žila, čekali jsme na kombajnéry a žně na Vysočině byly krásné. I já jako Hartl byl vedoucí. Ne kombajnérů, ale ožralejch cikánů. To nejde řešit! Nikdo vás neposlechne a každej si dělá co chce. Tento seriál je prakticky důkazem, že ten socialismus nemohl vydržet. A zejména ne v zemědělství. Je to podobné jako Inženýrská odysea. Diváku, pohleď jak nám to nejde a vše se sere! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (25)

  • Jaromír Hanzlík (Vilda Muclinger) hraje roli sebevědomého playboye a lamače srdcí dívek a žen, kterým se stále snaží dostat za každou cenu do kalhotek. Vilda Muclinger na krku nosí přívěšek býka, který má dodat jeho sexuálním schopnostem patřičnou váhu. Tento býček se dal opatřit za socialismu z některých španělských vín značek Sangre de Toro, Torres apod. Že tuto figurku nosí dospělý muž působí značně infantilně. (Cenobita)
  • Přestože hlavním tématem epizody jsou falešné hektary, tedy podezření, že odpovědní pracovníci lhali o skutečných výměrech obilí a šidili tak kombajnéry, příběh zůstal nedořešen a pravda nebyla vyřčena. (sator)
  • Každý díl začíná několika vteřinami dílu předešlého. (M.B)

Reklama

Reklama