Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden den v životě mladého taxikáře, jeden den plný komediálních situací, ale i zásadních změn v jeho životě. Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) chce oslavit své narozeniny, všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou, tak jako zatím vše ve svém pracovním i soukromém životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě „vyzná“. Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí, jenže do jeho nového taxíku nastoupí muž (Viktor Preiss), jemuž osud toho dne také nadělil řadu nečekaných a komplikovaných situací a zásadních rozhodnutí. A tak se pro oba v nečekaném společenství a v celodenním putování proměňuje řada vztahů i hodnot. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

2/10 Kotik se zlepsuje, ale poooomaaaaaluuuuuuuuuu.... odhadem to bude trvat tak jeste dobre 3-4 filmy, nez to na divakovi nezanecha trvale nasledky. Viktor je v klidu, Honza taky, ale ten scenar. Nemusi prset, jen kdyz skape. Ale aspon jsem videl v taxiku Zuzanu Scerbovou - a z te rozhodne neco bude ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento snímek viděla v kině, měla jsem pocit, že to má nápad, na to, že se to skoro celé odehrávalo v taxíku, do nějž kamera hleděla přes přední sklo, to docela běželo (snad za to mohly rozměry plátna, že to na mě působilo) a sem tam se zdařil inějaký vtip, navíc mě docela bavil Jan Dolanský. Jenže při druhém zhlédnutí - v televizi - jsem si uvědomila, že kromě těch scén v taxíku, které záhy taky přestanou bavit, tam není nic, žádné dialogy, žádní herci (kromě Preisse), žádný nápad... ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Lepší než Pánská jízda, horší než většina ostatních českých filmů. Mistr Kotík si ani druhým filmem nenapravuje vizitku a opakovaně dokazuje, že neví co dělá, ať už s tužkou v ruce nebo režijní sesličkou na zadku. Je smutné vidět relativně talentované herce v hlavních rolích, kterak se dusí ve stísněném taxíku a replikách, posunujících rozhovory odnikud nikam. Pravé inferno se ale opakuje v rádoby sitcomových interiérech, kde se řeší dějová vata. A u Kotíka tohle označení můžete brát doslova. Vtipy utekly, nadsázka se odstěhovala na Island a logika si vzala dovolenou. Jinými slovy není jediného důvodu, proč byste s tímhle filmem měli sdílet společný myšlenkový prostor. Pokud tedy nejste sebevrazi. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Jan Dolanský a Viktor Preiss to solidně rozjíždějí, ale bohužel jsou hodně omezeni scénářem postaveným na hlavu.. Film jsem viděla už několikrát, vždycky většinou omylem, ale pokaždé jsem se tak zadívala, že jsem to zkrátka musela dokoukat hlavně kvůli zvýšeným pánům, i když jsem dopředu věděla, jak to dopadne.. Kdyby bylo jiné obsazení, tak by úroveň rozhodně klesla.. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Vsechna tradicni negativa cz produkce jsou sice i zde, ale nakonec to bylo lepsi, nez by se od podobne zoufalosti dalo cekat. Potencialni taxi koncept, Praha, obcas se mihne hezka girl, nejake ty zachytne body to tedy ma. Nic to ale nemeni na dementnich situacich, priserne hudbe, otravnem hlavnim hrdinovi a vtipum, ktere vyzneli mnohem vic trapne, nez vtipne. Na cz pomery takovy slabsi prumer, celkove ale klasicky vesmes zbytecna zalezitost. 3/10 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Když Jan Dolanský poprvé jede ve svém novém taxíku, je již poškozen levý přední blatník. A to ještě před tím, než herec s novým autem sám havaruje. (navabaca)
  • Natáčelo se v reálném taxíku, v tomto prostoru spolu byli Jan Dolanský a Viktor Preiss uzavřeni celkem téměř měsíc. Tato situace samotná pomáhala navodit tu "správně podrážděnou" náladu obou protagonistů. (hippyman)
  • Jan Dolanský pro inspiraci k ztvárnění své role před natáčením hodně jezdil taxíkem a vyptával se různých taxikářů. (hippyman)

Reklama

Reklama