Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden den v životě mladého taxikáře, jeden den plný komediálních situací, ale i zásadních změn v jeho životě. Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) chce oslavit své narozeniny, všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou, tak jako zatím vše ve svém pracovním i soukromém životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě „vyzná“. Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí, jenže do jeho nového taxíku nastoupí muž (Viktor Preiss), jemuž osud toho dne také nadělil řadu nečekaných a komplikovaných situací a zásadních rozhodnutí. A tak se pro oba v nečekaném společenství a v celodenním putování proměňuje řada vztahů i hodnot. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Giggo 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, přesto ve své jednoduchosti zábavný. Takovejto film by bezpochyby zvládl natočit kdejaký student filmový školy. Je prázdnej, průhlednej a nic moc ve vás nezanechá. Dějová jednoduchost a přímočarost není vyvážena ani občasnejma odbočkama na další postavy mimo Taxi. Přesto je tento film dobrou kulisou a dokáže pobavit :) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Už bůhvíkolikátý slabý film, jehož čest zachraňuje Jan Dolanský - a tentokrát také Viktor Preiss. Sledovat tuto dobře sehranou dvojici je natolik příjemné, že to umožňuje dodívat se do konce a tu a tam se dokonce i pousmát. Ale po dvou filmech Martina Kotíka mám dojem, že by na své rámcově dobré nápady měl příště dohlížet už jen jako producent a scénář a režii přenechat někomu jinému. Autorova neschopnost dostat na plátnou jedinou uvěřitelnou ženskou postavu a patřičně dotáhnout každý naznačený gag sráží pod průměr námět, na jehož základě mohl teoreticky vzniknout český Blbec k večeři. 40% ()

Reklama

fantoci 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době komedie, které nechybí inteligentní humor. Občas trochu nenápadný. Musíte se dovtípit. Je to taková komedie monitorující jeden den života hlavních protagonistů. Položil bych tvůrcům dvě otázky. Snad jsem se díval špatně, ale narazil jsem na několik nelogických prvků. Tak např. ten fotbalový zápas Sparty. V jedné scéně v rádiu oznamují, že zápas začíná v 17 hodin. Taxikář Jarda na to odpoví: "Budu tam." Avšak, když nastane čas šesti hodin večer, což nám ukazuje běžící časoměr, tak už v rádiu oznamují konečný výsledek zápasu. Co vím, tak fotbalový mač trvá dvakrát 45 minut + přestávka. Časově to neodpovídá. Ale je to jenom detail. Druhá otázka by mířila k tomu, kterak automechanici dokázali opravit na počátku děje nabourané auto. Neměli k dispozici klíčky, apod. ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

No jo, asi tomu moc fandím, ale pár světlých chvilek to mělo. Ty bohužel přebíjí zbytečné karikatizující :-) postavičky a natahovaný konec...co bylo vlastně smyslem filmu? Jo, čtu komedie, takže jsem se aspoň tak nějak...pobavila. Všechno nejlepší! není žádny zázrak, smíchy se u něho za břicho popadat nebudete, ale pořád se na to dá koukat. (viz Pásnká jízda) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na scénář mi nešahejte, ten je parádní. Takhle to vážně chodí, včetně úplného konce, a to člověk ani nemusí být taxikář. Ovšem to provedení, ach, to provedení... Kdyby dneska naši proti Řekům hráli tak, jak se předváděl kompletní herecký ansámbl, mohl by si Čech zřídit živnosťák na lov všeho druhu. Nehledě na trenéra Kotlíka, který by za zvolenou taktiku hry zasloužil přejet lajnovačkou. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Když Jan Dolanský poprvé jede ve svém novém taxíku, je již poškozen levý přední blatník. A to ještě před tím, než herec s novým autem sám havaruje. (navabaca)
  • Když si Jarda (Jan Dolanský) povídá na začátku filmu se sekretářkou, říká jí, že má narozeniny. Tuto informaci si sekretářka hned ověří v databázi na počítači. Vpravo nahoře na obrazovce jde vidět, že bylo v ten den 17. října, ale ve spodní části tabulky se nachází rodné číslo Jardy, které říká, že narozeniny má 5. října. (dejv997)
  • Natáčelo se v reálném taxíku, v tomto prostoru spolu byli Jan Dolanský a Viktor Preiss uzavřeni celkem téměř měsíc. Tato situace samotná pomáhala navodit tu "správně podrážděnou" náladu obou protagonistů. (hippyman)

Reklama

Reklama