Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Démon 79 (S06E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Demon 79

VOD (1)

Obsahy(1)

Severní Anglie, 1979. Dobrosrdečná prodavačka zjistí, že aby odvrátila hrozící katastrofu, bude muset spáchat děsivé věci. (Netflix)

Recenze (79)

hypnos11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase díl, který hodnotit není lehké. Jeho kvalita rozhodně není nijak oslnivá, námět se mi nepozdává, tohle je jak z brakového hororu ze sedmdesátých let. Na druhou stranu to tvůrci dokázali zpracovat slušně, k tomu hudba od Boney M, a hlavní postava, Nida Huq, zpočátku roztomilá prodavačka, na konci chladnokrevná vražedkyně odhodlaná zachárnit svět. Přemýšlím, jestli nedat tu 4. *, ale ne, byla to taková blbost, že to nejde. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad ohraný, leč docela povedený. Do série Black Mirror to znovu takřka vůbec ničím nezapadlo, přesto se na to dalo docela dívat. Díl na vás dýchne nádhernou dobovou atmosférou. Je to správně ujeté a místy vtipné. Celý zážitek mi však po celou dobu narušovala ta zbytečná černá tempera v roli démona. Nechápu důvod pro tuto volbu a mám pocit, že to dost zásadně pohřbilo potenciál tohoto dílu, když z něj udělali tímto přičiněním čistě komediální lacinou frašku. To byl opravdu nesmírně otravně napsaný opičák. Závěr epizody byl zcela kule rvoucí a za doprovodu neskutečně dobře pasující hudby.  [70 %] ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anjana Vasan si zahrala podobnu rolu tusim v stvrtej serii vybornej Killing Eve (seriál) (2018). A i tam mala trochu zasneny a nevinny "kukuc". :) Skoda, ze demon je az prilis parodicka a vtipna postavicka. Pobavil vsak demonov absurdny 666-call a zaver ma pod hodinalmi dostal. :) Tam sa to zvrtlo a cela epizodka sa mi zapacila o to viac...naviac, s vynikajucim songom od Arta Garfunkela - Bright Eyes. Hviezda naviac za celkove vyznenie. 75% ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hororový nádech Černému zrcadlu často fakt sluší a kombinace tohoto žánru se zasazením do stylisticky vymazlené minulosti někde v Británii vzešla jako hodně dobrý nápad. I ona myšlenka a následné zpracování mi hned po Joan is Awful sedlo ze všech letošních epek nejvíc. Možná mi stačí málo. Nebo možná nejsem tak nevděčný rýpal. ()

jjjerry odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Totální blbost. Nehodí se absolutně do konceptu Black mirror. Už mě ta rasová nevyváženost vytáčí. Děj nemá logiku. Zprvu je nudný, poté otravný. Žádné rozuzlení. Buď točim komedii nebo drama. Tady to je paskvil. SPOILER: indická, ublížená vražedkyně se zamiluje do trapnýho démona černocha ENDSPOILER ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Ve vizích Nidy (Anjana Vasan), které jí ukázal démon, můžeme vidět logo stanice UKN, která v epizodě Národní hymna (2011) streamovala pohlavní styk premiéra s prasetem. Také v těchto vizích můžeme vidět psího robota z epizody Železná vůle (2017). (jirikzaboj)
  • Vzhled Gaapa byl inspirován Bobbym Farrellem ze skupiny Boney M. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama