Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Patnáct milionů meritů se odehrává v sarkastické verzi naší budoucí reality. Společnost existuje jako parazit, buňky představují pokoje, přičemž zdi jsou tvořeny obřími televizními obrazovkami. Masy se poté vrhnou na bezcílné a nesmyslné šlapání na rotopedu a sledujeme mizerné programy v televizi. Čím víc šlapete, tím víc výhod dostanete. V této bezútěšné existenci dochází Blinkovi postupně trpělivost se vším v jeho životě. Nicméně setkání s nováčkem Abi mu dodá nový smysl života. Objeví se totiž příležitost uniknout každodenní dřině skrze jediný zbývající cíl v životě ... aktivní účasti v reality show. (HBO Europe)

(více)

Recenze (148)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě slabší epizoda než první. Téma sice bylo celkem silné, ale zpracování mě tak nedostalo. Opět vyhnáno do absurdity, aby bylo zcela jasné, oč běží. Ale nebavilo mě to tak, nebylo to tak vtahující a drásající. Tím nechci říci, že to byla epizoda špatná. Opět krásně nastavuje zrcadlo dnešní společnost a není to extra pěkný pohled. Ale prostě to nebylo tak řekněme depresivně zpracováno. Ale plní to to, co má. Je dobré to vidět. Howgh! ()

Tessie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát váš život vlastně nemá smysl žádný ani není proč o něj bojovat. Prostě jedna velká depka od začátku do konce, protože když si myslíte, že o něj bojujete a chcete všem říct jaký je tenhle svět nesmysl, stejně vás neberou vážně. Raději šlapte a nemyslete na to, že reklamy budete přeskakovat nebo před nimi zavírat oči! Velkému bratrovi prostě neutečete! ()

Reklama

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fifteen Million Merits dělá to samé, co Orwell v knize 1984, akorát místo totalitního státu epizoda zkoumá bezvýchodnost, hodnotovou prázdnotu a antiindividualismus masového zábavního průmyslu. Díl ukazuje kontrast "šedivé" reality a překypujícího virtuálního světa, jedince a společnosti, kreativity a stádní poslušnosti. Velice trefná je kritika talentových soutěží, v nichž často vítězí sexualizace a extravagantnost nad skutečným talentem. ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Lehký spoiler: Divil bych se, kdyby většina diváku nechtěla, aby s tím střepem vlítnul na porotu a podřezal jim ty prohnilý krky. Ovšem čemu by tím pomohl. Jak to tak většinou bývá, lidský jedinec si vybere pohodlnou cestu a nemusí obětovat vlastní život. No sem tam lidi ten pud sebezáchovy ztratí a už je jim všechno jedno. ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děláte si p*del? Asi se fakt nikdy nesmířím s tím, co za děti a jak zde hodnotí tyto rádoby umělecké filmové počiny, protože toto mohl po předchozím díle vymyslet jen naprosto je*nutej mozek co přestřelil svou dávku! A ještě větší de*il tomuto může dát plný počet hvězd! Po prvním díle jsem se nažhavila na konečně zajímavý děj z politického prostředí, které běžně nesnáším, ale dvojka mi dokázala, že tento "seriál" bude naprostá pi*ovina, která na sebe ani nenavazuje. Jak můžou zprznit hodnotný pilot nějakým matrixem, už se jdu koukat, co za vola má na tom podíl, abych se mu vyhnula obloukem, protože dělá z lidí normální idioty nic nenavazujícími snímky. To je jak smíchat Dallas s Jump street 21, Invazí, Ospalou dírou a Všemocným dohromady. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (16)

  • Porotcovia sa tu volajú Hope (Rupert Everett), Charity (Julia Davis) a Wraith (Ashley Thomas), čo využíva citát z Biblie (1. Korinťanom 13:13) - "A tak teraz ostáva viera, nádej, láska, tieto tri; no najväčšia z nich je láska." (Arsenal83)
  • Hoci ide o druhú časť seriálu, bola to prvá napísaná epizóda vôbec. (Arsenal83)
  • Zbraň v čase 27:00 je pistole mod. CZ 75, vyrobená v Československu. (Sremac)

Reklama

Reklama