VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Jinny

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář tentokrát k tématu falešného pozitivismu, úsměvů a snahy být s každým zadobře. Zkrátka kritika snahy nenarušit ničí bezpečný prostor kritikou nebo zvednutým hlasem a toho, že oni na oplátku zase nenaruší váš. Kritika sofistikované snahy udělat z lidí dobytek, který se dá zjednodušeně rozdělit do kategorií a známkovat. Problém je předvídatelnost příběhu, protože víte, že v rámci Černého zrcadla se děj může ubírat jenom jedním směrem. Konec je osvobozující, ale neboj se, Lacie, u mě to máš pořád za čtyři hvězdy. P.S. Škoda by vážně měla něco udělat s pověstí českých aut jako něčeho zastaralého a vhodného jako poslední možnost v půjčovně auto :D ()

Blueeyes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super aktuální námět. Všichni v tom poznáme pár svých známých, nebo možná.... sebe? ;) Celou dobu se rýsuje jasná čtyřka, ale jsou tu nějaké ještě pozvedávací momenty, které musím zohlednit. Čeština v autě mě pobavila a na plnou pětku to zdvihl absolutní závěr v poslední minutě. To byl pane, dialog. Konverzační blaho! :) ()

IvonaK

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další náznak budoucnosti. Budeme už těmi technologiemi tak zblblí, že budeme koukat na všechny jen z pohledu virtuálního světa a když nebudeme podle nějáké aplikace dostatečně IN přetvařující se bytosti do větru a jen trošičku odbočíme, budeme automaticky považováni za podřadnou třídu a nikdo si o nás ani kolo neopře. Přeji si aby to takto nespravedlivě daleko nezašlo a náš lidský mozek by se ještě dokázal chovat přirozeně. A pokud tomu tak nebude, tak snad se to zavede až v roce 2096 kdy už taky nebudu. ()

Anderton

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto snáď už ani nie je sci-fi...či? Absolútna prvá liga, Joe Wright a Bryce Dallas Howard ako ťahúni vynikajúceho scenára. Jej voľba po Čiernobielom svete bola myslím povinnosťou. Som normálny, ak nepridávam na fb takmer žiadne statusy a aj keď, tak to má iba zopár likeov? Ďakujem, že mi táto epizóda ukázala pravdu, teda že normálny na rozdiel od mnohých ešte stále som. Potešilo výtvarné stvárnenie ala Truman show a relatívne otvorený koniec. ()

Martrix

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokrytectví dohnané díky společnosti založené na statusech do extrému. Nesnáším afektované a egem zpruzené lidi, takže bych byl jasná 0,01. Zpracování je bohužel přitažené za vlasy...pád příliš strmý, na to jak málo k němu stačilo. Ale přesto...něco do sebe to přecejen má. Na papíře to jistě vyzní líp. ()

• Když na Lacii (Bryce Dallas Howard) ve vypůjčeném autě vyskočí české menu, tak ve slově „světla" je v překlep („svelta“). (Andy.222)
  • Velmi podobný systém budování sociálního statusu byl v Číně spuštěn od roku 2020. Na základě tohoto společenského statusu jsou lidé v různých sférách života zvýhodňováni, či naopak znevýhodňováni. (Frajer42)
  • Herečka Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) musela kvůli své roli přibrat 11 kilo. Epizoda se začala natáčet ve stejném roce, kdy byl uveden Jurský svět (2015), kde hrála hlavní roli, kvůli níž se musela udržovat v kondici. Když ji poté režisér epizody Joe Wright požádal, aby se pokusila přibrat na váze, odpověděla: „Consider it done“ („Jako by se stalo“). (imanicornyt)