Reklama

Reklama

VOD (1)

Teenagerův notebook infikoval virus, který ho postavil před nelehkou volbu: vykonat rozkazy, které mu chodí v SMS, nebo riskovat odhalení jeho intimních tajemství. (Netflix)

Recenze (117)

filmsim 

všechny recenze uživatele

Konečně Netflix dokázal, že je tou správnou volbou na produkování nových epizod Black Mirror. Po prvním a druhém dílu 3. série jsem nebyl, i přes jisté režijní kvality, zcela přesvědčený, ale tímto třetím dílem mi Netflix připomněl vše, co mi přijde na tomto seriálu tak výjimečné a intenzivní. Dokázal ve mně probudit velmi podobné pocity jako u zcela prvního dílu tohoto seriálu, který ve mně ještě dlouho po shlédnutí rezonoval. Strach a beznaděj všech zúčastněných je zde tak skvostně podaný a uvěřitelný, až z toho mrazí. Zarážející je to o to víc, že svět prezentovaný v tomhle dílu není žádnou technologickou vychytávkou odlišný od toho našeho, a proto je vše ještě nepříjemnější a to v tom nejlepším slova smyslu. Vcítit se do né úplně kladných postav není problém. Vždy bylo pro Black Mirror výsadou neprezentovat postavy jednotvárně s jasně vykreslenou charakteristikou na ty hodné a zlé, vždy se postavy prezentovali jako skuteční lidé ve vší představitelné odpornosti a blahosklonnosti. Realističnost tohoto dílu je tím největším pozitivem. Dialogy nepůsobí uměle, vše je nám velmi povědomé a o to je to celé mrazivější podívaná s výborným završením, které celkový dojem ještě vyvyšuje nad pouhý nadprůměr. Hlavní postava byla nepříjemně lidsky zahraná mladým Alexem Lawtherem, který je pro mě opravdový herecký objev. Takovéhle ucelené, režijně i herecky dokonale zvládnuté epizody dělají z Black Mirror nejlepší seriál ve svém žánrovém odvětví. 9/10 ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudeš to komentovat! Říkal jsem si. Tolik dílů to má a tolik dobrých dílů! Kdybys každý komentoval, tak by ses upsal. Ale tenhle díl mi prostě nedal.  Představte si člověka, kterého je vám od začátku líto, kterého si dobírají ostatní a který poctivě proplouvá svým životem. Nenápadný jedinec, který působí na okolí tak, že by mouše neublížil! A k tomu všemu ho ještě vydírá hacker, který mu naboural noťas a natočil ho, jak si skromně a soukromě leští flintu ve svém pokojíčku. Udělej co po tobě chceme, nebo to video odešleme všem tvým kontaktům! Chudák kluk. Tak dělá co po něm chtěj, ale úkoly mají vzestupnou tendenci. Počkat? Tohle mám udělat? A on to fakt udělal? Není lepší se na to vykašlat, protože to co po něm chtějí nedokáže vyvážit fakt zveřejnění videa....Tady totiž něco nehraje! Díl s pro mne fantasticky nečekaným rozuzlením. ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám slov. Stejně jako v první epizodě celého seriálu se i zde podíváme na téma vyděračství, ale zase z úplně jiného pohledu, ale s rukopisem Black Mirror. V tomto případě bude mít konec ale mnohem větší dopad. Skvělé herecké výkony samozřejmostí (Bronn of the fucking Blackwater potěšil), přesah také, zatím nejlepší epizoda této série. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, že bych věřil, že mě přes webku sledují Číňané, ale i tak ji mám raději přelepenou. A teď k tomu mám ještě jeden důvod. Nejsem paranoidní člověk, ale tento příběh mě celkem dostal. Asi jako každá episoda Black Mirror. Musím vypíchnout herecké výkony. V Black Mirror se herecké obsazení mění od dílu k dílu a tak kvalita hereckých výkonů často kolísá, ale ve třetí sérii je to zatím špičkové a tento díl nasadil laťku hodně vysoko. ()

zamukooo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda se mi hodnotí dost těžko. Na jednu stranu nenudí, má gradaci, dobré rozuzlení… jenže je to celé tak přitažené za vlasy, že to ve výsledku působí, že scénář asi psal někdo zhulený nebo s 5 promile. Ten kluk sice byl úchyl, ale tohle si nezasloužil. Nebo snad ano? No pokud je někdo tak hloupý, že věří vyděračům, že dané video nezveřejní, a začne tančit, jak oni pískají, tak snad i zaslouží. A ke komentářům… jsem jediná, kdo si nemusí přelepovat webkameru? Můj počítač má záklopku, aby webkamera byla schovaná. Tj. člověk ji musí vysunout nahoru, když ji chce použít. Jediné negativum je, že někdy zapomenu a když už chci mít po sto letech videohovor, divím se, že mi webkamera nefunguje. :D I když v mém případě by hackeři viděli akorát to, jak se cpu sušenkama. Zpět k příběhu. Nepředpokládám, že by někdo vydíral úplně obyčejného člověka... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Charlie Brooker v rozhovore uviedol, že táto epizóda prešla mnohými rôznymi verziami, pričom niektoré neobsahovali posledný zvrat ani niektoré Hectorove (Jerom Flynn) temné tajomstvo. (Arsenal83)
  • Po epizodě Národní hymna (2011) jde o druhou epizodu, ve které se objevují pouze technologie ze současnosti. (hansel97)
  • Skladba hraná na konci tejto epizódy je „Exit Music for a Film“ od Radiohead. Pôvodne bola skomponovaná pre film Rómeo a Júlia (1996) a je jednou z najpopulárnejších skladieb na soundtracku tohto filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama