Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3 (2016) (série)


Sklapni a tancuj (S03E03)

(epizoda)
  • Velká Británie Shut Up and Dance

VOD (1)

Teenagerův notebook infikoval virus, který ho postavil před nelehkou volbu: vykonat rozkazy, které mu chodí v SMS, nebo riskovat odhalení jeho intimních tajemství. (Netflix)

Recenze (117)

pichta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel využil to čo poznáme teraz - mobily, notebooky, tablety a podobne... o to horšie, že tento diel sa asi najviac priblížil k našemu obdobiu, žiadna blízka budúcnosť. Žiadne sci-fi, ale realita. Opäť napínavé až do konca, kde bolo zase vyvrcholenie, v ktoré asi len tak nikto nedúfal, že sa stane. Ťažké vydieranie hnusným kyber spôsobom a nakoniec vytroliť? ()

Sidarius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herci byli sice skvělí a nápad oceňuji, protože se to snaží o osvětu ohledně osobní IT bezpečnosti, kdy něco takového je možné uskutečnit už teď na rozdíl od většiny ostatních epizod, ale ten scénář není reálný. Některé ty "break pointy" by většina lidí prostě nepřekročila. SPOILER: Vykrást v zásadě bez krytí banku nebo zabít vlastníma rukama člověka je snad lepší, než koukat na dětské porno? O tom dalším se lidé také přece dozví. Navíc každého by napadlo, že nemá žádnou záruku a dělat takové šílenosti bez záruky je totálně šílené. Ty páky byly za mne zkrátka slabé (hlavně u toho druhého hrdiny) a dost to celou myšlenku i zpracování (které bylo skvělé) sráží dolů. Většina ostatních epizod byla uvěřitelnější i přes technologie, které neexistují. ()

Reklama

moriero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tento díl píšu recenzi po mnoha letech, a protože jsem se dnes odhodlal si ho pustit znovu. A ve zpětném pohledu jsem prostě musel přidat jednu hvězdičku. Tehdy ve mně rezonovalo pouze jediné slovo: znechucení. Nad skoro každou zákrutou děje. A já rozhodně nevyhledávám snímky, které ve mně vyvolávají znechucení. Dnes jsem ale našel nové slovo. Destrukce. Dokonale vypointovaná oním vyděračem a dokonale zahraná dvěma hlavními protagonisty. A vlastně i ostatními pěšáky v této... ehm, hře na pravdu. A tak trochu i na pomstu oněm hříšníkům. A jak je něco dokonale ztvárněné, tak si to prostě nezaslouží průměrné hodnocení. Výš už jít nemůžu. Už ty 4 hvězdy byly vykoupené mým totálním rozložením na molekuly. Ta pátá by mě zabila. A páč naštěstí jen obrazně, vřele díl doporučuju. Aspoň v tom nebudu sám. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od začátku se mi zdál tenhle díl jako nejslabší, nejspíš proto, že se vlastně nejedná o žádnou scifi z daleké budoucnosti, nicméně závěr to posunul opět nahoru. No a pointa? Hned jsem si řekla, že tu kameru na noťasu, kterou stejně nepozžívám, pro jistotu přelepím. A možná i uvážím, jestli je rozumné mít mobilní telefon.... Můj chlap ovšem na to, jak se rozmyslím, nečekal. Přelepil ji, ještě než doběhly závěrečné titulky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerobte nemravné veci pred kamerou a keď už vás odhalia, tak sa tomu postavte čelom. So mnou by takto nejaký parchant nevyjebal a rozhodne by ma nedonútil robiť veci, ktoré nechcem. Nápad znova nijak originálny a prevedenie slabé. Postavám som ich utrpenie prial a akurát som sa na ich blbosti občas trochu pousmial. Inak to bola nuda. 4/10. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Po epizodě Národní hymna (2011) jde o druhou epizodu, ve které se objevují pouze technologie ze současnosti. (hansel97)
  • Při detailnějším pohledu na webový zpravodajský server, můžeme najít odkazy na čtyři epizody seriálu v pravém sloupci vedle zprávy „CEO in racist email scandal“. První s nadpisem „PM Callow to divorce“ informuje o rozvodu premiéra Michaela Callowa (Rory Kinnear), hlavní postavy z epizody Národní hymna (2011). Stejná zpráva je zmíněna i v horní liště. Druhý nadpis „Victoria Skillane trial latest“ odkazuje na vražedkyni Victorii Skillane (Lenora Crichlow) z epizody Lovná zvěř (2013), jejíž soud právě probíhá. Nad nimi je umístěna reklama inzerující „One Smart Cookie: the kitchen tech of tommorrow“, která odkazuje na vymoženost z epizody Bílé Vánoce (2014), která replikovala vědomí majitelů do jejich přístrojů. V novinkové liště je pak upozornění na premiéru show „15 Million Merits“, což je odkaz na stejnojmennou epizodu Patnáct milionů meritů (2011). (hansel97)

Reklama

Reklama