Reklama

Reklama

Je rok 1987 a nesmělá mladá žena se v přímořském městě setkává s dívkou, která se umí bavit. Vzniká mezi nimi pouto, které jako by neomezovaly zákony času a prostoru. (Netflix)

Recenze (149)

Endurion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Americký ráj dle 80. let: slunečná pláž, krásní mladí lidé, drahá sportovní auta, nezávazný sex a nikdy nekončící párty. San Junipero je výjimečná epizoda v tom, že je v celém Černém zrcadlu asi jedinou utopií a nikoli dystopií. Dialogy místy pořádně zašustí papírem a postavy někdy jednají tak, jak vyžaduje děj spíš než tak, jak by se v tu chvíli zachovali skuteční lidé (na vině je velmi překotné tempo druhé poloviny dílu). Ale svěží nápad, výrazný vizuál (osmdesátky plně vytěženy) a vynikající herečky v hlavních rolích jsou bohatě dost na to, aby tenhle díl stál za zhlédnutí. ()

Matous555 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rád filmy, ve kterých první půlku absolutně netušíte, co se děje, a v druhé půlce je vám to pomalu vysvětlováno až do finále ve stylu aha moment. Distopická myšlenka tohoto dílu je zajímavá a donutí vás se zamyslet (jakožto všechny ostatní díly seriálu Black mirror). A „sílu“ dodává i pestrá hudba, která člověka občas rozbrečí. Mimochodem, pokud jste fanoušci Black mirroru a ještě jste tento díl neviděli, připravte se na trochu jinačí závěr, než byste předpokládali :) ()

Reklama

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Značně odlišná, příběhově a charakterově lehce laciná, ale veskrze nádherná epizoda. Následují SPOILERy! San Junipero se věnuje především tématu smrti, truchlení a posmrtného života ve virtuální realitě. Twist jsem měl před shlédnutím bohužel již vyspoilerovaný, ale i tak jsem si díl velmi užil. Skvěle zahráno, super retro atmosféra a famózní soundtrack. Postavy i jejich lesbická lovestory jsou sice notně stereotypní, jenže... Zatímco ostatní epizody mívají depresivní vyznění, San Junipero je opojná svojí odlišností a optimističností. ()

mirror79 

všechny recenze uživatele

Za mě jednoznačně nejlepší epizoda ze všech sérií. Bravůrně zpracované po vizuální i herecké stránce, ztvárnění emocí, detaily podtrhující jednotlivé časové období (Time Crisis na automatech) a hlavně soundtrack. A teď nemám na mysli ty popové věci ale Clinta Mansella a především jeho Waves Crashing On Distant Shores Of Time, které se dokonce dočkalo i spousty remixů. Tenhle díl by klidně mohl být normálním filmem. Je v něm tolik všeho ... a to je super. Viděl jsem již několikrát a pokaždé se dojímám ... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výrazně jiná epizoda, která jako by se do Black Mirror zatoulala omylem z The Twilight Zone. Což samozřejmě není špatně, zvlášť když jde o natolik dobrý i emocionálně silný díl a když důstojný nástupce Soumračné zóny aktuálně již pěkně dlouho žádný není, ale přeci jen mezi ostatní stylem, zaměřením a ostatně i sdělením nezapadá. Nerad bych, aby se z Black Mirror časem stala pouze platforma pro uvádění "jakýchkoli povídek" (ne že by to byl případ přímo této epizody). Přesto podmanivý mix melancholie a optimismu s tak akorát přesně trefeným znepokojivým chuťovým ocáskem v závěru. Jedinou chybou je výstavba, která je od počátku trochu moc okatě průhledná. Každopádně zřejmě není náhoda, že to natočil zrovna Harris, autor epizody Be Right Back, která na téma smrti a odcházení nahlížela pohled zpola vypité sklenice zatímco zde spíše zpola plné. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • V úvode epizódy je plagát ku kultovému upírskemu filmu z 80. rokov Stratení chlapci (1987), kde je skupina upírov posadnutá myšlienkou nesmrteľnosti. (Arsenal83)
  • Soundtrack tejto epizódy je do istej miery jedinečný v tom, že bol nakoniec vydaný na všetkých štyroch platformách počúvania: CD, digitálna verzia, vinylová verzia a kazetová verzia (posledné dve boli vydané s ohľadom k časovému obdobiu, v ktorom sa epizóda odohráva). (Arsenal83)
  • Príbeh bol inšpirovaný dokumentárnou minisériou BBC Ako za mlada (od r. 2010), ktorá vzala starnúce celebrity a umiestnila ich do domu prerobeného do 70. rokov 20. storočia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama