Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi najslabšia časť, aj keď technológia použitá na vymytie mozgov vojakov zaujala spolu s morálnou dilemou hlavného protagonistu potom, ako odhali kým mutanti vlastne sú. Tak ale takéto vymývanie prebieha nielen v armáde ale aj prostredníctvom médií, aj keď nespĺňa predstavy ľudí tak, ako by si želali. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo by sa polemizovať o tom, že zabíjať sa medzi sebou ľudia v skutočnosti nechcú. Každopádne militaristické hlavy prišli s niečím inovatívnym, preventívnym, aby išlo všetko ako po masle. Svojim spôsobom majú svoju pravdu. Málokto z divákov ale s nimi bude súhlasiť. Riešenie je jednoduché, proste nechodťe nikdy do armády a nemusíte riešiť morálne dilemy podobného typu. Len teraz, keď sa s podobným vynálezom niekedy skutočne príde, tak pri pohľade na nejakých mutantov .....no nechcem spoilerovať, ale armáda by mala dať túto časť BM radšej do trezoru.... ()

Reklama

zissou 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonale vymyšlený systém motivace vojáků. Trochu připomnělo Krajní meze. Drží si to myšlenkovou kvalitu ostatních dílů, ale po předchozí epizodě (San Junipero) je to spíš šedivka.. Svým zobrazením budoucnosti se seriál začíná opakovat, akorát je vždy použit trochu jiný model, kterým je to demonstrováno. Asi proto ten pocit krajních mezí.. ()

collector 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O niečo slabšia časť oproti predchádzajúcim z tejto série a tak bohužiaľ po prvýkrát musím v tejto sérií hviezdičku strhnúť. V tejto časti je krásne ukázané ako ľahko sa dajú ľudia zmanipulovať a naviesť k tomu aby robili to čo chceme. A to aj v takom prípade ak ide o vyhubenie časti populácie ktorá je jednoducho nežiadúca. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

*SPOILER* Implantáty, které chudáky ze spodní vrstvy společnosti mění v zohavené jedince, kterých neni slyšet, a který je nutno chladnokrevně odstranit. Nepřipomíná vám to něco? Vynikající, mrazivá alegorie na současnou krizi humanismu. --- "Roaches. They look just like us." - "Of course they do. That's why they're so dangerous. Humans. You know, we give ourselves a bad rap, but we're genuinely emphatic as a species. I mean, we don't actually want to kill each other. Which is a good thing. Until your future depends on wiping out the enemy." ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Prvé scény boli natočené v boxoch na pretekárskej dráhe F1 Silverstone v Northamptonshire. (Arsenal83)
  • Jediná epizoda seriálu, která varuje jak před minulostí, současností, tak i budoucností. (griph)
  • Termín „šváby“ použitý v epizóde možno považovať za odkaz na rwandskú genocídu v roku 1994 – počas zverstiev vysielacie stanice vedené Hutumi často používali slovo „šváb“ (inkotanyi) ako eufemizmus pre Tutsiov, aby sa vyhli prípadným obvineniam z nenávistných prejavov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama