Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slimák je mixem teroru, černého humoru a překvapivé lidskosti od scénáristy Jamese Gunna, jehož Úsvit mrtvých se stal hitem roku 2004. Wheelsy je obyčejné městečko plné přátelských lidiček, kteří se starají jen o své vlastní problémy. Jenže pod tímto milým povrchem se začínají dít divné věci... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (337)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Komediální horor o invazi šmejda z vesmíru, Inspirovaný Vetřelcem, Romerovými zombíky, Hvězdnou pěchotou a TROMA úchylárnami, u kterých James Gunn začínal? Já se neuvěřitelně bavil. ● Z Vetřelce si Gunn půjčil spoustu slizu, klubající se „vajíčko“ prvního stupně vývojového řetězce (jehož obsah vydává zvuk jako Predátor) a tak vůbec hutnou atmosféru. Před setkáním třetího druhu ale ještě na Vetřelce odkazuje způsob snímání cesty lesem. ● Oproti jeho animalitě jsou scény inspirované Romerovými filmy syrové a kameraman opět mění styl. A hlavně je tu odkaz na slavnou scénu z Noci oživlých mrtvol, při které tuhne krev v žilách. Kamera je opravdu skvělá a ten kdo má nakoukáno ji určitě náležitě ocení. ● O Hvězdné pěchotě se rozepisovat nebudu, protože bych musel spoilovat, ale i když tu žádní broučci nejsou, tak pár inspirací je očividných. Jen s tím granátem to trošku nevyšlo :-D Tenhle film prostě dokáže v nejnapínavějších hororových scénách zničeho nic málem protrhnou mojí bránici a já u toho chrochtám blahem. Nebo naopak v béčkové poloze neočekávaně přijde s něčím brutálním a naturalistickým, co méně otrlé diváky skamarádí se sáčkem na zvracení. ● Gunn samozřejmě jako odchovanec Tromy razí heslo TROMA pro celou rodinu, a tak nepřekvapí, že se v jedné scéně mladá mamča s nemluvnětem kouká na Toxického mstitele. ● Nejdokonalejší na Slimákovi každopádně je to, že inspirační zdroje nevykrádá, ale velmi kreativně montuje různé jejich prvky na stokrát ohrané, ale velmi originálně pojaté, schéma invaze Marťanů (obecnej pojem pro sráče z vemíru) a staví scény do úplně jiných souvislostí. Film má místy hodně děsivou atmosféru a bál jsem se pak jít potmě na záchod, ale především to je skvělá béčková zábava, která skvěle střídá polohy mezi děsem, béčkovou zábavností, fylozofickými úvahami o manželství a koncentrovaným humorem nejhrubšího zrna. No a nakonec ta perlička po titulcích… Slimák je prostě zvrhlá lahůdka pro neméně zvrhlé znalce. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená hororová komédia. Má dosť dobrý príbeh o mužovi, ktorý sa dostane do styku s mimozemským organizmom, čo má za následok jeho postupnú premenu na ľudského slimáka s neutíchajúcou túžbou po čerstvom mäse a navyše jeho potomstvo začne ohrozovať celé mesto. Ale jeho manželka a hrdinský šerif chcú celú situáciu zachrániť. Spracovanie sa mi páči, dej sa zbytočne niečím nezdržuje, už po chvíli sa začne diať to hlavné a tak si slušnú úroveň zábavnosti nastaví už od úvodu, útekom slimáka do lesov sa začne po všetkých stránkach vrcholná časť filmu, či už po stránke humoru, akcie, ale aj deja, v ktorom sa práve skombinuje niekoľko typov hororových subžánrov a síce finálna fáza už nastavenú úroveň neudrží, ale aj tak je na tom stále viac než dobre. Hororových scén je tu plno a sú rozhodne vydarené, kvôli kombinácii hororu a komédie tu samzrejme nemôže fungovať atmoféra a ani napätie, takže o to tu vôbec nejde, ale je tu plno obsahovo zaujímavých scén, kvalitných krvavých momentov, ktoré sú navyše aj dobre načasované a výborné masky. A po stránke humoru som veľmi spokojný, je tu množstvo skvelých hlášok a zábavných scén. Herecké obsadenie sa mi páči a navyše predstavujú v rámci žánru výborné postavy, skvelý šerif Nathan Fillion, príjemná Elizabeth Banks, charizmatický Michael Rooker, zábavná postava starosty, ale aj zvyšné postavy. Réžia je výborná, z filmu celý čas cítiť radosť z práce a až na jeden horší trik som nadmieru spokojný aj s technickou stránkou. Slimák je rozhodne jedna z najlepších hororových komédií, čo som vôbec videl, výborne podaný príbeh, skvelé postavy, vtipný humor a kvalitné krvavé scény. Som veľmi spokojný. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 77%. ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Tak to sem nečekal. Vskutku svižná věc se spoustou mě známých herců a hereček se přijela pobavit na venkov a spíchla věc věru nečekanou. Skvěle jsem se bavil, o strachu či dokonce hrůze nemůže být ani řeč, ale zábava královská :-) Kdo si rád zhlídne filmy jako Black sheep či Braindead, ba dokonce sérii Re-Animator, tento film vřele přijme. Nejvíc mě dostalo vyzbrojování kolem 35.minuty a do toho vykradená, trochu upravená hudba z Predatora :-) Vůbec jsem to nebral jako vážný prvek filmu. Naopak, je tam spousta parodických scén, které dokáží značně zacukat koutkem úst, protože tohle je hlavně sci-fi / komedie / "horor" :-) A to je více než dobře. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Asi do dvou třetin filmu jsem pořád čekal, že se film rozjede, ale když se pořád nic nedělo, rezignoval jsem a čekal už jen až film skončí. Slither totiž není ani děsivý, jen je místy nechutný, ani vtipný, má překvapivě pomalé tempo a málo akce. K výčtu záporů bych ještě přidal naprosto nefungující hlášky, a přehrávající herce ( Gregg Henry ). ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Hledáte hororové béčko se vším co k tomu patří? Tak Slimák je pravá volba. :-) Vtipné momenty střídají momenty nechutné a sem tam narazíte i na nějakou tu lekačku nebo jiný dobrý hororvý prvek. Velmi potěší hudba. Každopádně nesmí se to brát vážně. Tenhle film totiž nemá za cíl vyděsit nebo vám ukázat nějaký teror, ale spíš pobavit + trochu znechutit a to se mu celkem daří. Dát víc jak 3 hvězdičky by bylo nefér vůči jiným dobrým hororům. Jít však pod 3 hvězdičky taky nechci, takže je to jasné. Jo a po titulkách váš čeká malinké překvápko :-D ()

Galerie (71)

Zajímavosti (23)

  • Knihy, které čtou dvojčata Jenna a Emily jsou dvě populární knihy od Goosebumps. První s názvem“ "You Can't Scare Me" (vydáno leden 1994) a druhá "The Girl Who Cried Monster" (vydáno květen 1993). Goosebumps je dětská literatura fiktivních románů s hororovou tématikou vytvořená a napsaná kanadsko-americkým spisovatelem Robertem Lawrencem Stinem. (Stocki)
  • Více než 100 herců z Los Angels a Vancouveru se ucházelo o roli Jacka MacReadyho, kterou nakonec získal Gregg Henry. (Stocki)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Sad World“ od Simona Steadmana. Ve 13. minutě hraje „Every Woman In The World“ od Air Supply. Na konci filmu pak hraje „Baby I Love You“ od The Yahoos. (Duoscop)

Související novinky

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

12.09.2012

Už nápad zfilmovat relativně málo známý komiks Guardians of the Galaxy zněl jako něco, čím studio Marvel vstupuje na velmi nejistou půdu. Superhrdinský tým z daleké budoucnosti totiž obsahuje členy… (více)

Tvůrce Slimáka chce své Saw

Tvůrce Slimáka chce své Saw

10.08.2007

Jak jinak chápat synopsi dalšího kousku Jamese Gunna, scenáristy nového Úsvitu mrtvých a tvůrce téměř kultovního béčka Slimák? The Belcoo Experiment má být extrémně násilný horor o početné skupině… (více)

Reklama

Reklama