Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších anime jak po dějové, tak i po animační stránce, které jsem měl tu čest vidět...a ani film se nedrží zpátky, ba právě naopak, jde ještě dál, co se dokonalosti týče. Jedná se o přímé pokračování seriálu, takže z děje bohužel nemůžu nic prozradit....jediné, co snad mohu říct je, že film si zahrává s minulostí naší reality, s tou temnou minulostí.. ()

immortalis 

všechny recenze uživatele

Příběh Edwarda a Alphonse, kteří se pokusí oživit svou matku. Porušili pravidlo a Edward přišel o část těla a Alphons dokonce o celé tělo. Edward se stane státním alchymistou a Alphons půjde cestu s ním. Přejí si jen získat těla zpět. Anime se rozchází s mangou, protože v té době nebyla dopsaná, takže konec je jiný než bude v novém anime FMA:Brotherhood. Vyplatí se kouknout na obojí, protože i zde je nápad velmi dobrý. Hodnocení: 9/10 ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Výrazně originální dílo svými postavami, příběhem, prostředím, i přesto, že je zde zastoupeno více žánrů, nemlátí se navzájem, funguje to skvěle. Příběh je silně návykový, gradující konec se pobedl, nenapdá mě nic na oc bych si mohl stěžovat. Jen poznámka chystá se nová adaptace, neboť ato série nebyla podle děje mangy, půjčila si postavy, prostředí a některé jiné propriety. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Neboli Fullmetal Alchemist. Pravidelně se objevuje na předních příčkách nejlepších anime všech dob (většinou je první) a to rozhodně právem. Jedinečná kombinace dramatu (válka, sociální vztahy), fantasy, akce a hororu o dvou bratrech, kteří porušili tabu v alchymii a zaplatili za to poškozením svého těla (jeden má půlku těla umělou, druhého duše žije v dutém brnění) a nyní ho chtějí navrátit zpět do původního stavu. Vícežánrové skvělé anime. (10/10) ()

Losik 

všechny recenze uživatele

Velice povedený seriál o dvou bratrech, kteří se učí umění alchymie. Jejich nemocná matka umírá a snaží se jí pomocí svého umění oživit. Jenže to je zásadní tabu v alchimii a jejich pokus nevyjde, Al ztratí celé tělo a Ed ho naštěstí zachrání připoutáním do brnění, přitom ztratí nohu a ruku. Nezdařený pokus dá život....ale to bych už moc prozrazoval:). Celý příběh je moc pěkně zpracovaný a netrpí neduhy dlouhých seriálů. Po pár dílech se seriál stává temnějším, je plný skvělých soubojů. Příběhem vás bude provázet mnoho postav, které jsou opravdu dobře zpracované, každý má svou motivaci a minulost. Takové množství "celých" postav v seriálech nebývá a je to jedna z předností tohoto anime. Nepředvídatelný otevřený konec vás nasměruje k závěrečnému filmu. Monstra, alchimie, souboje, masové vyhlazování, hledání kamene mudrců a homonkulové, naprosto úžasná záležitost se skvělou animací. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • O první ze čtyř úvodních písní „Melissa“ se postarala kapela Porno Graffitti. Ta druhá „Ready Steady Go“ je od kapely L'Arc~en~Ciel, třetí „Undo“ je od kapely Cool Joke a o tu čtvrtou „Rewrite“ se postarala kapela Asian Kung-fu Generation. (CarnTheNunya)
  • První ze čtyř závěrečných písní „Kesenai Tsumi“ nazpívala zpěvačka Nana Kitade. Ta druhá „Tobira no Mukou e“ je od kapely YeLLOW Generation, třetí „Motherland“ je od zpěvačky Crystal Kay a čtvrtá „I Will“ je od zpěvačky Sowelu. (CarnTheNunya)
  • Jméno Dante znamená v latině "věčný". (Hromino)

Reklama

Reklama