Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy se sportovní tématikou a tenhle patří určitě mezi ty nejlepší. Tak dobrou kameru jsem, už dlouho neviděl. M. Wahlberg, G. Kinnear a E. Banks byli na tento film vybrány velice dobře. Jediný co bych na filmu vylepšil, by byl snad jen soundtrack, který mohl být výraznější, ale to, už je jen detail. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Americká produkcia a ich športové filmy veľkých nádejí, prehier a veľkých víťazstiev nemajú konca kraja, ale pokiaľ budú predlohy podľa skutočnosti aspoň takéto zaujímavé a ich spracovanie nebude zaostávať, presne ako v tomto snímku, tak ja im potom nemám čo vyčítať. Hneď od začiatku som sympatizoval s takmer všetkými hercami a aj s celkovým načrtnutým príbehom, aj napriek tomu, že podľa šablóny som si veľa domyslel už dopredu. Citeľne bolo vidieť aj to, že niektoré detaily životného príbehu boli omáčkovito prifarbené, ale to je už vec názoru, môj bol značne kladný. 80%. ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád sportovní dramata asi především proto, že mám rád sport. Ještě, když je takhle skvěle zpracován a v hlavní roli je můj oblíbenec Wahlberg. Hodně taky tomu přidává fakt, že to je podle skutečné události a ukázalo mi to, že nikdy není pozdě s něčím začít. Jenže celkově to na mě udělalo slabší dojem než snímek Vzpomínka na titány, který je taky z tohoto prostředí amerického fotbalu. Takže o hvězdu dolů. Přesto parádní podívaná, kterou si kdykoliv rád zopakuji. 80% ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Moc se mi do filmu nechtělo, nemám rád ani Marka Wahlberga (opět k ničemu jako vždy) ani Grega Kinneara (ten ušel) a americkej fotbal je podle mě bezduchá hra pro burany. A on to je kupodivu docela pěknej film. Sice je to pohádka (ovšem pozor, natočená podle skutečných událostí), ale nenudí a nemá hluchých míst. Škoda jen toho topornýho Wahlberga... ()

lilina133 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím povedať, že nepatrím k priaznivcom kolektívnych športov (až na drobné výnimky:-)). Je neskutočnou záhadou, ako môže pre mňa neskutočne veľa ľudí spolu naháňať jednu loptu, puk a pod. .... Pýtate sa potom, ako som sa dostala k filmu, ktorý je celý o športe, o kolektívnom športe a ešte som mu dala 4 hviezdičky??? Tak...na to ako som sa k filmu dostala mám len 2 slová a to - Mark Wahlberg. A prečo som dala filmu 4 hviezdičky tak to má niečo spoločné s tými predchádzajúcimi dvomi slovami (Mark Wahlberg, vysvetlenie pre menej chápajúcich:-)). Neskutočná charizma hlavného hrdinu, celkom slušný dej, ktorý má spád a zaujme aj takých antifanúšikov športu ako som ja a za to si naozaj zaslúži minimálne tie 4 hviezdičky:-)) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Greg Kinnear se na roli připravoval tak, že trávil hodně času s trenérem Dickem Vermeilem během jeho poslední sezóny u Kansas City Chiefs. (don corleone)
  • Mark Wahlberg je ve skutečnosti o 14 cm menší než Vince Papale. Vince Papale měří 188 cm. (MiCM)
  • Scény týkajúce sa letného výcvikového tábora boli natočené v Central High School v Severnej Filadelfii. Okolité budovy a polia boli upravené tak, aby mali vzhľad reálneho výcvikového tábora Eagles z roku 1976. (misterz)

Reklama

Reklama