Reklama

Reklama

Pán času - Série 14

(série)
Velká Británie, (2023–2024), 11 h 10 min (Minutáž: 44–62 min)

Hudba:

Murray Gold

Hrají:

Ncuti Gatwa, David Tennant, Catherine Tate, Jacqueline King, Neil Patrick Harris, Yasmin Finney, Bernard Cribbins, Karl Collins, Millie Gibson (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (9)

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle už dávno není Dr.Who ale spíš Dr.They/Them. Ne, jako velký fanoušek série 1-7 si tyhle nové série už prakticky jen proklikávám, kdyby se náhodou něco zalesklo, stal se zázrak a vše se vrátilo do normálu ale to se bohužel, opět, nestalo. Nic proti Ncuti Guana Wakamemovi ale.. jako vážně? Tohle se už ani nesnaží zastírat, že se někdo vší silou snaží celou tuhle sérii, myšlenku a postavu jednoduše všem znechutit a zničit, nic víc nic míň. Jestli tohle má být reinkarnace doktora z minulých dekád, tak ho museli Dalekové nejspíš někde na čas uvěznit a jejich mučením se musel už totálně zbláznit, protože tohle je hnus. Je mi z toho popravdě smutno. Je to mnohem horší, než kdyby série prostě skončila, sledovat nové série Dr.Who už je řadu let asi takový pocit, jako zjistit, že vaše demencí a Alzheimerem soužená babička sice nějak získala nesmrtelnost a všechny vás přežije, ale choroby jí to nevyléčí, takže tu už bude jenom vřeštět, odjíždět všechno a všechny, házet výkaly po zdech a každý bude postupně zapomínat doby, kdy to byla fajn ženská - uznávám, trochu moc barvitě vykresleno ale toto je můj upřímný pocit z tohoto seriálu, bohužel. odpad! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje úplně první setkání s Doktorem dopadlo mnohem lépe než sem čekal. Tím, že nemám srovnání s čímkoliv předtím mě sice asi něco minulo nejen ve speciálech, ale nové obsazení mi bylo sympatické a i přes některé slabší epizody sem se bavil víc než dobře. Třeba někdy bude čas na to si doplnit i předchozí série. Párkrát sem nad tím že tenhle kult doženu uvažoval a tohle mě docela slušně navnadilo to opravdu udělat…70% ()

Reklama

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serii hodnotím bez prvních tří epizod. Nový Doktor je hloupý a to doslova. Jak scenaristicky, tak herecky. Tlačí se na pilu s gender, gay, rasa až se zapomene na smysluplnost a scénář. Herci neumí hrát a dialogy jsou stupidně napsané. Společnice je nejhorší jakou jsme měli. skvělý komentář Estwen a krvinka56 (ta to napsala až příliš otevřeně a bez cenzury). Zkuste se podívat na starou epizodu s z roku 2005 a nebo 2006 a porovnat to. Potom tomuhle nemůžete dát ani 1*. Kdyby touto seriií doktor začínal, skončil by v propadlišti dějin. ()

brand28 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí speciálů a této série jsem se utvrdil v tom že to musím zkouknout prostě celé od roku 1963. Je to dokonalé, vtipné i napínavé. Prostě super. PS: jen proboha proč museli v této sérii udělat z doktora gaye??? Neee nejsem rasista, sám jsem gay, ale to už se ta doba fakt tak zbláznila že musíme být úplně všude? ()

Estwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nelze hodnotit jako celek. První tři epizody s Tennantem jsou Specials a měly by tak být označeny, protože se vymykají. Další epizody už představují nového Doktora. Zde pak obsazení, epizody, výkony - klasický Doktor, jak jsme zvyklí. O dost slabší linka Ruby Sunday, se kterou se hned po první sérii loučíme, k příběhu Amelie Pond nebo Claire se to ani nepřiblížilo a zůstalo tak na úrovni Marty. Na vizuálu je vidět, že se zvedlo financování, ale bohužel scénáristicky se ubralo, legendární geniální twisty se prakticky nevyskytují, britský humor s blížícím se koncem série řídne až téměř vymizí. Doufám, že druhá série s Ncutim to napraví a přivede do příběhu nového cestovatelského parťáka, scénáristické twisty na úrovni a nějaké inteligentní humory. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • V televizních zprávách můžeme vidět mluvit reportérku Trinity Wells (Lachele Carl). Tato postava není v seriálu nová. Pravidelně se již objevovala v prvních čtyřech sériích, a také je to jediná postava v celém seriálu, která se objevila zároveň ve spin-offových seriálech Torchwood (od r. 2006) a Dobrodružství Sarah Jane (od r. 2007). (BaronMartin)
  • Při závěrečném hudebním čísle si můžeme všimnout muže hrajícího na piano. Jedná se o cameo samotného hudebního skladatele celého seriálu, Murrayho Golda. (BaronMartin)

Reklama

Reklama