Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hokej navždy bude jedním z mých srdcových sportů, a proto mě mrzí, že o něm moc dobrých filmů není. O existenci Maurice Richarda, s červenými tvářemi přiznávám, jsem netušil, nicméně se mi jeho příběh moc líbil, protože to byl očividně nejen skvělý hráč, ale navíc důležitý člověk pro celý Quebec. 80% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom hokeja a doteraz som ani nepočul o hráčovi s menom Maurice Richard. Dalo sa teda predpokladať, že film o ňom nemá najmenšiu šancu ma zaujať. A opak bol pravdou. Nie snáď preto, že by som objavil čaro hokeja. To v žiadnom prípade. Naďalej považujem za eufemizmus, keď sa o hokeji hovorí ako o kontaktnom športe. Je to, alebo presnejšie v tej dobe to bol šport, ktorý neveľmi rozlišoval medzi tvrdými a zákernými zákrokmi. Mimo štadióna by za niektoré zákroky išli vinníci pred súd, ale v jeho vnútri si neposedeli ani na lavici hanby. Tak by hokej, ani iný šport nemal vyzerať. A ak si to diváci vyžadujú, nech idú pozerať na súboje v klietke oktagonu. Film sa dotkol aj nie najlepšieho spolunažívania francúzsky a anglicky hovoriacich Kanaďanov. Na to, že film bol športovou drámou som výnimočne spokojný s autenticitou, hereckými výkonmi i atmosférou, ktorú dokázal navodiť. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Čo viac si želať ako dobrú športovú drámu, čo poviete? Možno športovú drámu s príbehom, ktorý nevzišiel umelo z pera scenáristu, ale napísal ho sám život. Maurice Richard je nielen pre filmových, ale aj globálne pre športových fandov tou pravou lahôdkou. Dobové prvky vo vizuálnom ponímaní pôsobia viac ako dôveryhodne, Roy Dupuis v "Rocketovej" koži je viac ako presvedčivý, kamera je viac ako dobrá a celý film je viac ako priemerná záležitosť. Takže let´s go habs. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

V jeho najslávnejšej dobe som logicky nemal možnosť na vlastné oči vidieť jeho hokejové dovednosti. Jeho tvár je mi známa len z pár šotov z youtube a športových štatistík NHL. Jeho charizma, osobnosť a posolstvo ma ale neoslovilo ani vo filme, sorry. Jeho meno zostane hlavne v srdci francúzskych Kanaďanov. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tělocvik nepatří mezi mé oblíbené vyučovací předměty, žádnému sportu se aktivně nevěnuji, ale v televizi se podívám ráda, na hokej zvlášť. Kdyby mi tento film nebyl doporučen, zřejmě bych nikdy netušila, že v Kanadě kdysi žil jistý Maurice Richard, který se stal hokejovou legendou. Dupuis podal výborný výkon, ale přiznám se, že nejsem až taková fanynka hokeje, abych tento film vynášela do nebe. Co mne ovšem naprosto oslnilo, byl soundtrack, který mě až dojímal. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Hokejista Sean Avery si ve filmu zahrál bitkaře New Yorku Rangers Boba Dilla. V roce 2007 shodou okolností sám Avery do Rangers přestoupil. (PNSP)
  • Ve filmu hráli současní nebo bývalí hráči NHL, např. Mike Ricci, Vincent Lecavalier, Ian Laperriere, Pascal Dupuis, Sean Avery, Stephane Quintal nebo Phillipe Sauve. (worlik)
  • Maurice Richard byl na dlouhou dobu jediným hráčem, který dokázal v NHL vstřelit 50 gólů v prvních 50 zápasech sezony. Až v osmdesátých letech jej dokázali napodobit Mike Bossy, Wayne Gretzky a Mario Lemieux a v devadesátých letech Brett Hull. (PNSP)

Reklama

Reklama