Reklama

Reklama

Hodná holka

  • USA The Good Girl (více)
Trailer

Obsahy(1)

Justine (hraje ji slavná Jennifer Anistonová) už dávno není malá holka vyrostla, je vdaná a ráda by založila rodinu. Její manžel Phil ji nade vší pochybnost miluje, ale v posteli jim to spolu nějak nevychází. Jednoho dne se Justine setkává se zajímavým mladým mužem, který jí nabízí šanci uniknout z manželské nudy do zářivého světa emocí a sexu. Jenže z banální milostné aférky se záhy stane posedlost a Justinin život je plný zmatků, lží a podvodů . Dokáže si vybrat mezi spolehlivým manželem a neodolatelným milencem? Je to hodná nebo špatná holka? Film podle scénáře Mikea Whitea natočil režisér Miguel Arteta a Jennifer Anistonová v něm dostala výraznou hereckou příležitost ztělesnit moderní Emmu Bovaryovou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Hodné holky se dostanou do nebe, zlobivé, kam chtějí... a z posledních sil hodná Justine z městečka, kde nechcípl pes, ale celá smečka, dospívá k závěru, že dlouhá a klopotná cesta do nebe za to možná ani nestojí, zvlášť pokud je vám uloženo absolvovat ji po boku manžela, kterého horko těžko snášíte, a v práci, kterou nesnášíte. A říct si v takové chvíli, že máte být rádi a že vám vlastně nic neschází je jako tvrdit, že zastavivší se hodiny nepotřebují spravit, protože přece dvakrát za den ukazují správný čas. Mnou jinak dost neoblíbená Jennifer mě příjemně překvapila, její obvyklé přehrávající nesympatické hysterky kamsi zmizely a místo nich se objevila civilní a přirozená herečka, mnou velmi oblíbený Gyllenhaal byl coby rozháraný teenager lepší v Donniem a Holdena Caufielda jednadvacátého století vidím spíš v Igbym Kierana Culkina, ale i tak skvělé. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Nenápadný příběh + nenápadné prostředí + nenápadné herectví = nenápadný, ale kvalitní film. Jennifer je překvapivě výborná, scénář je patřičně psychologicky zapletený (..místy možná až trochu absurdní...), ale všechno to poklidno dohromady mě prostě bavilo a čekal jsem jak to vlastně dopadne. Scénář obsahuje několik pikantně vychytaných (...ale opět nenápadných:) scén a celkově tedy dostáváme film, který lze snadno přehlédnout a nesnadno prohlédnout (že by možná proto tolik kritiky ve zdejším hodnocení?:). ()

Reklama

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Touto cestou by som chcela vyjadriť ospravedlnenie Jennifer Aniston za to, že som jej herecké výkony prirovnávala k splaškom plávajúcim dole kanalizáciami. V tomto kúsku ma totiž presvedčila omnoho viac než (hoci strašne chutný) Gyllenhaal, i keď, možno je to tým, že jeho postava bola celkovo napísaná veľmi plocho a jednostranne. Dej plynul pekne, páčil sa mi koniec ktorý som sčasti očakávala no lepšie sa z toho vykorčuľovať nedalo. Príjemný zážitok. 7/10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako človek, ktorý sa zamiloval do staršej ženy a sme spolu 7 rokov, som si túto snímku obľúbil a dosť na mňa zapôsobila. Navyše v hlavných úlohách megahviezdy Jennifer Aniston a Jake Gyllenhaal. Proste ďalší dobrý filmíček zo života, som rád že som videl Jeniffer Ariston tiež trochu v inej úlohe ako v tuctových komédiách, tu sa mi naozaj páčila. Tu sa mi páčili vôbec všetci herci, za to asi môže uhol pohľadu akým bol film natočený a za to patrí vďaka réžii. Výborný film, ktorý naráža na takmer filozofickú otázku, ktorú si čas od času položí každý z nás - aký má zmysel žiť v tomto hnusnom svete, nenávidím svet, čo mám robiť. Exceluje tu Jenifer Aniston, o ktorej som si nikdy nemyslel, že by mohla tak dobre zahrať. Dokonale naživo a obyčajne hrá svoju životnú rolu až je to neuveriteľné. The Good Girl stojí v každom prípade za pozretie, aj keď to je menej známa, nezávislá snímka. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Jennifer Aniston moc nemusím. Její role většinou nestojí za nic a tak jsem čekal, že tady to bude podobné. No s trochou nadsázky se dá konstatovat, že tohle je její nejlepší herecký výkon. Jennifer se dokázala celkem dobře ztotožnit s postavou zdeptané manželky, která si doma sexu příliš neužije a tak samozřejmě hledá rozptýlení jinde. A najde ho hned v práci - u mladíka Holdena, který prožívá podobnou krizi v bledě modrém. Jake Gyllenhaal se neztratil, což dokazují i dnešní role které dostává a na povrch se dere mladá a nadějná "star", která může zastínit ostatní a dostat se tak na pomyslný herecký vrchol. Nejvíc se mi ale líbil John C. Reilly - manžel Aniston, působící věrohodně a potýkající se s nepříjemnými problémy. Koukatelná záležitost... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (14)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. ledna 2002 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Holdenovo (Jake Gyllenhaal) priezvisko „Worther“, podobne ako jeho krstné meno, je literárnou narážkou. Pochádza z románu Johanna Wolfganga von Goetheho „Utrpenie mladého Werthera“, ktorý v 19. storočí zaujal publikum odcudzených mladých ľudí tak, ako v 20. storočí Salingerovo „Kto chytá v žite“. Milostný osud Wortherovej postavy je podobný tomu Wertherovmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama