Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jakobova sestra Julie zemřela během svatební noci. A vše nasvědčuje tomu, že to udělala vlastní rukou. Její bratr se však nechce smířit s pouhým konstatováním smrti. Chce zjistit, proč se ta tragédie musela stát. A zjištění je možná ještě hrůznější než samotný čin. Pravda se skrývá v městečku Morke… (oficiální text distributora)

Recenze (81)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pan Jensen točí absurdní ptákoviny (ale dobré a zábavné), scénáře však píše k pravým severským dramatům. Atmosféra houstne jen velmi pomalu a trochu zdlouhavě, ale pořád to nesklouzává do nudy. Závěr brilantní, jen ta "vodní scéna" byla už trochu moc. Přesto dávám za pět, protože zážitek to byl skvělý a příběh neotřelý. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitná thrillerová pecka, ktorej ústredná téma nie je zrovna dvakrát potešujúca - celý čas sa zaoberáme smrťou a samovraždami. Napriek tomu je film spracovaný naozaj skvele a citlivo pristupuje už k samo o sebe veľmi citlivej téme. Skvelé herecké výkony, skvelé prostredie, miestami Morke buduje celkom slušné napätie a záverečné dialógy hlavných mužských postáv sa mi veľmi páčili. Mrazivá, chladná a nepríjemná atmosféra sa tiahne celou stopážou (film je pri tom vyrozprávaný veľmi pomaly a precízne) a ani na sekundu nepoľavuje ba priam vrcholí až do niečoho desivého - výplod chorej mysle, že pomáha ľuďom. Na 5* to nemalo dostatočnú iskru, ale silné 4* si zaslúži určite. ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Vynikající triler z Dánské dílny. Výborně hrající Kaas, ale ani ostatní nejsou pozadu. Hlavně u hendikepovaných by mě zajímalo, zda jsou to herci nebo opravdu postižení. Místy je film velmi mrazivý až na pomezí hororu. Téma je taky hodně zajímavé a taky hodně severské. Místy to podle mě bylo trochu podobné s Ukrutně šťastni. Těžce černohumorný dialog na začátku je perfektní. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Jensen mě se svými šílenými, ale naprosto dokonalými scénáři nemůže zklamat . Na tohle jsem se hodně těšila, hlavně kvůli Nikolajovi, který má role od Jensena napsaný na míru. Zase takovej uzavřenej, na slovo skoupej podivín, který zkrátka jede sám za sebe a neohlíží se moc na okolí. No budoucí role Carla Morcka se rýsuje, už tady. Začne to tak nenápadně a v určité chvíli se to změní v docela slušný psycho. Nicolas Bro je tady fakt pekelnej a běhal mi z něho v určitých chvílích mráz po zádech. Toho psychotika si užil. Dáni jsou v tomhle žánru jedničky. Budování atmosféry, stísněnosti, napětí a hlavně herecké výkony. Na to kladou opravdu velký důraz. A vyplácí se to. Já jsem velmi spokojená a už si brousím drápy na Nebezpečně výbušnou trhavinu. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Zajímavé krimi, které dojíždí na své datum vzniku - u některých scén si zkušení diváci nebo čtenáři detektivek hned tipnou, co bude následovat - modus operandi, poruchy, nevysvětlitelná důvěra k lidem servírujícím nápoje na zahřátí. Problém je, že na potvrzení vašeho správného odhadu čekáte 10-15 minut a tak vás tato depresivní dvouhodinovka začne trochu mučit. V závěru bych paradoxně po plýtvání stopáží čekal něco jako kompletní odhalení případu, ale vezme se to najednou zkrátka. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Mørke je město v regionu Střední Jutsko v Dánsku, ale také dánský výraz pro temnotu. (šerminator)

Reklama

Reklama