Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 243 h 38 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (189)

Ceda 

všechny recenze uživatele

První dvě série zaslouží búro. Ty byly bravurní. Třetí ještě taky nebyla špatná, ale se čtvrtou už to nějak upadalo. Nakonec už byly v jedné sérii koukatelné jenom tak 3-4 díly, s tím, že se všichni těšili na ty největší kulišárny, které tam tvůrci obvykle přihrávají na konci série. Ještě bych nechal rozum stát nad nějak zvláštně rozjetou, ale pořádně nevyužitou psychikou hlavních postav. Ale, jak jsem již zmínil, za ty první dvě série si to nějakou tu šarži zaslouží. Vlastně, kolikrát jsem se na to díval jenom kvůli Emily? ()

tradzedy 

všechny recenze uživatele

Taktisto srdcová záležitosť, preto objektívny pohľad nepripadá do úvahy :) každopádne, videla som všetkých sedem sérií, mám rozsledovanú ôsmu a chcem povedať, že nič lepšie momentálne v seriálovom podaní pre mňa neexistuje :) Jackov tím je mojim tímom, pociťujem priam bytostnú náklonnosť ku každému jednému z nich. Priznávam, nie všetky časti sú rovnako dobré, no žiadna tragédia. Ako celok geniálne :) ()

Reklama

jasiska 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavé krimi. Nejde tu o poirotovskú psychológiu obyčajných vrahov - sérioví vrahovia totiž operujú z úplne iných motívov. Ani sa nedočkáme cool záberov do mikroskopu a dôkazov založených výlučne na DNA či umelých vláknach. Zločincov tu chytajú podľa znalostí o ich mysli založených na mnohých predchádzajúcich prípadoch. Sú prípady, ktoré sú nezabudnuteľné - napríklad 2x07 North Mammon alebo 2x22 Legacy. A to vďaka svojej neuveriteľne hlbokej empatii k obetiam. Aj hlavné postavy, agenti FBI, sú výborní. Sú skvele napísaní i zahraní - nie je nič horšie ako nevýrazné, nemastné-neslané hlavné postavy. (Obzlášť cool je Dr. Reid:-) Je im venované hojne priestoru a predsa ani zďaleka nie toľko, aby to bola telenovela. Neviem, či sa mi to neokuká, ale rozhodne pozoruhodný seriál. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** body Občas už to tíhne k stereotypu. Občas často :-) U tohoto seriálu platí, že dabing nenahradí originál. Takže když chceme krimošku, CM to jistí a naše padoušské či vyšetřovací ambice uspokojí. Mohli by ale při profilování mluvit v delších větách a nestřídat se jak u hokeje po 20-ti vteřinách? ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Série s Gideonem vynikající. Následný náhradník mi nesedí (a to jsem se dlouho snažil). Postupné slábnutí kvality scénářů, pak přeobsazení některých klíčových rolí, které se vůbec neosvědčilo a následný marný návrat ke skoro původní sestavě, ale s úmornými a vysvětlujícími epizodami, jak pro opožděné. Tak končí jeden z nejtemnějších krimi-seriálů. Škoda. ()

Galerie (2 163)

Zajímavosti (18)

  • V každej časti Myšlienok Vraha sa objaví citát nejakej známej osobnosti. (Aberforth)
  • Mandy Patinkin odešel ze seriálu, protože ho velmi tížila na srdci vážnost a brutalita, která je v seriálu vyobrazena. (cunicekb)
  • Postava Penelope Garcia (Kirsten Vangsness) mala pôvodne vystupovať v prvej časti. Diváci si ju natoľko obľúbili, že ju tvorcovia ponechali v deji a nakoniec sa ako jediná z postáv objavila v každej epizóde. (krasomama)

Související novinky

Reklama

Reklama