Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +Bezva film, chytrý, zábavný, po herecké stránce perfektní, vzájemné slovní přestřelky mezi Belmondem a Mariellem byly k popukání -mírně kolísal závěr, mi přišlo, že nevěděli kdy to ukončit./// Po dlouhé době (asi deseti let) můj první Belmondo. Víte, že jsem si jako malej myslel, že Belmondo a Van Damme jsou stejná herecká generace? A víte taky, že první film ve kterém jsem ho viděl byl film Mrchožrouti? A to jsem ho ještě neznal a ve filmu jsem fandil někomu jinému. Teď jsem dlouho váhal za který film Belmonda uchopit. Prostě se kterým filmem začít. Zkusil jsem tento a i s ohledem na to, že je to jeden z těch lepších kousků (takže očekávání byla) jsem si film náramně užil a po celou dobu se perfektně bavil. Možná jak zhlédnu všechny filmy, tak k tomuto budu přistupovat jinak, ale v tuto chvíli je to můj první Belmondo./// Celkem 88%/// ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Ja neviem, komédia je to zábavná, ale naivita scenáristu je niekedy zarážajúca. Pôsobí ako dieťa, ktoré má bujnú fantáziu, plno nápadov, ale pri ich realizovaní nemyslí na kopu faktorov, ktoré by mu nehrali do karát. Tým pádom je to napísané síce inšpiratívne, ale nedomyslene. A že by som takéto veci nemal riešiť v prípade komédii, vážne ako argument neberiem. Ostatne, prirovnanie scenáristu k dieťaťu mi pripomína jedno veľké klišé, ktorému sa nepodarilo predísť ani tu. Tie prehnane inteligentné deti vo filmoch! Určite viete, o čom rozprávam. Lupič má pred rukojemníkmi rešpekt, z polície zábavu, jej šéf si s ním nevie rady, ale na úteku musí podplatiť chlapca z ulice, aby nevyzradil jeho identitu, pretože on jediný ho rozpoznal v tom "geniálnom" prestrojení... Ale určite to má svoje čaro, hlavne vďaka smutnému klaunovi v podaní charakterného Belmonda, "bond girl", ozdobe filmu a (spoiler!) transportu peňazí v jednom - Kim Cattrall a ich vzájomnej chémii. No prihadzovať hviezdy z nostalgie nemienim, buď som na to mladý alebo zábudlivý, každopádne film som pozeral v rámci dobiehania zameškaných klasík, nie ako pripomenutie starých dobrých čias, kedy sa robili filmy a dabingy tak neporovnateľne lepšie, chleba stál korunu a deti sa mali kde hrať. :) ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jean-Pavel zas o něco starší a ošklivější, pořád ale ve formě, jakou kdyby měl třeba takový Kreuziger na příští Tour de France, museli by mu za kolo přivazovat sběrný kontejner na železo, aby neprojel cílem dřív než tam stihne dojet ředitel závodu Oktávkou. Banky všech zemí se z tohohle filmu očividně poučily, protože ať už dneska vejdu do jakékoli kdekoli, šašků je tam jak naseto... Bravo, Bebele, mám tě rád. Ty klaune jeden. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bezva film. Belmondo je bez Krampola ako Funes bez Filipovského. Ak nezačnete premýšlať nad logikou (naháňačky na ulici a polícia stále nikde, skoro rovnaký Belmondov hlas v každej úlohe), k čomu v tomto žánri nie je ani dôvod, budete sa skvelo baviť. Ako v banke, tak v uliciach Montrealu. Ten kvalitatívny rozdiel týchto dvoch pasáží nie je zase tak markantný. Jedna z top komédií našej mladosti a našej generácie. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Akční komedie Bezva finta nabízí trumfové eso v uhrančivé klaunské podobě. Jeho samozřejmé zaujetí pro věc je vzorem pro všechny případné následovatele. Užívá si s rozkoší pozornost a pomíjivou slávu. Hraje si a neztrácí chladnou hlavu před žádnou překážkou. Především díky sázce na jedinou kartu jde o svižně rozvernou zábavu. Hlavním hrdinou příběhu je Grimm (vynikající Jean-Paul Belmondo), neohroženě vynalézavý zločinec. Svou kriminální akci pojal ve stylu hry a svou roli nehodlá opustit za žádnou cenu. Jen proto si může sarkasticky vychutnat vlastní dominantní převahu. Kraluje a rozdává radost a pozitivní energii se šibalským úsměvem. Nejzuřivějším protivníkem je Simon Labrosse (dobrý Jean-Pierre Marielle), montrealský policejní šéf. K divokému vzteku ho dohání klaunova sebevědomá drzost a jízlivé hrátky. Hlavní ženskou postavou je Lise Lefèvre (zajímavá Kim Cattrall), atraktivní i destruktivní členka troufalé skupinky. Ženská věrnost v nestálosti sympatií dokáže přinést mnohem větší oříšek, než zločin samotný. Hrdinovým nerozlučným kumpánem je Georges (příjemný Guy Marchand), bezelstný ve svých životních projevech a bezmezně oddaný svému jedinému příteli. Komika a nadhled, to je kromě hrdiny také Jeremie (dobrý Jacques Villeret), dobrosrdečný taxikář s odzbrojující přizpůsobivostí měnícím se podmínkám. Z dalších rolí: vykutálené kvítko a děsivé monstrum Lasky (Tex Konig), Labrossův klidnější zástupce a policejní inspektor Fox (Jean-Claude de Goros), přívětivý a zaskočený strážce banky Frankie (Raymond Aquilon), či převezený ředitel banky (Georges Carrère). Jean-Paul Belmondo je zde ve velmi dobré formě, je přesvědčivý a opakovaně svou rozverností baví a unáší na vlně svého osobitého hereckého projevu. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Když se policisté dostanou do banky, zástupce policejního šéfa Fox (Jean-Claude de Goros) říká: "Ten starý pán a těhotná žena řekli špatné adresy, opuštěný pozemek a hřbitov!". Starý pán (Jean-Paul Belmondo) však policistům adresu neřekl. (Pepy)
  • Číslo taxi Dodge Royal Monaco 1976, kterým ujíždí trojce lupičů, je 1985, což je rok, kdy byl film natočen. (funmaker)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama