Reklama

Reklama

Sklapni a zastřel mě

  • Velká Británie Shut Up and Shoot Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie o gangsterově psu, knedlících, botách, neposedné soše a sebevraždě. Pavel Zeman (Karel Roden) celý život strádá. Má nevděčnou ženu (Aňa Geislerová) a šest zaměstnání, aby si jeho žena mohla dovolit život na vysoké noze. Colin Frampton je Angličan pohlcený ve svém světě plném obav. Ty ho nepřechází ani na jeho svatební cestě v Praze. Když se na Colinovu ženu při prohlídce Starého Města z nebe snese (vlastně spíš žuchne) náhlá a nešťastná smrt, rozhodne se Colin svoji choť co nejdříve následovat. Sám k činu nemá odvahu, a tak požádá Pavla, aby ho za finanční odměnu nějak šetrně a rychle sprovodil ze světa. Ze setkání vzejde neobvyklé přátelství poté, co se Pavlovy smrtící plány naprosto vymknou kontrole. Jak dopadne tahle další Pavlova fuška? Pomůžou Pavlovi jeho žena a balkánský gangster? Říká se, že pes, který štěká, nekouše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Svým britským vzorům to nesahá ani po paty. Je to neuvěřitelně pomalé, nudné, bez vtipu, natočené bez jediného režijního nápadu. Kromě švihu a tempa to chtělo nějakou zřetelnou komediální nadsázku, jenže vše působí upachtěně realistickým dojmem. Absence režijního vedení se projevuje i na hercích, kteří hrají každý jinak a po svém. Nejhůře z toho vychází Roden, který sice hraje dobře, ale jako z jiného filmu. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Pár zajímavých nápadů..., a pak velké vakuum. U některých filmů nevadí, že jich chybí logická výstavba, ba právě naopak, bohužel tento snímek mezi vyvolené nepatří. Charaktery se zjevují a mezí bez ladu a skladu, a tak jedinou relativně funkční postavou je Pavel Zeman v Rodenově podání. Ty ostatní jsou plejádou zbytečných, nudných a otravných typů. Navíc jim chybí jakkoli rozumně odůvodněné chování. Zejména Nymanova postava funguje jak na vypínač. (A bože, jak leze na nervy.) Chvíli něco chce, blik, a nechce, blik, a chce. Jedinou zábavnou věcí se tak paradoxně stává fakt, že Česká republika je ve filmu vykreslená jako monstrkabaret. Jenže ta všude se rozprostírající mlha nudy pohltí i tento nepatrný plus. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz je tenhle film z casti britskej, klidne ho oznacim za jeden z nejlepsich soucasnejch ceskejch filmu. Drsna cerna komedie, kde se nesetri s mrtvolama, tady chybela a je to prijemna zmena oproti vetsine soucasnejch ceskejch filmu, kde se keca o nicem. Tady je aspon docela slusnej pribeh. Sice tady mohlo bejt vic pokusu o zabiti Nymana, ale i tak si vicemene nemam na co stezovat. Roden hraje perfektne a hazi jednu hlasku za druhou ("Hodim Libu do kosmetaku a pak te zabiju."), Nyman je takovej sympatickej trouba a Geislerovy role svine perfektne sedla a taky sem tam utrousi hlasku ("Ty mi nerozumis, co, ty picusi."). Navic tu je jeste cokl s krutym "obojkem". Sice se film nemuze merit treba s filmama Guye Ritchieho, ale i tak to je velmi slusnej pokus a vyborna komedie s minimem hluchejch mist. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mňa pri tomto filme mrzí jedna vec. Totiž to, že sa nejedná o pôvodný český film, ktorý by napísal český scenárista a natočil český štáb. Vymyslel to a natočil anglán. Takže ho musím brať inak, prísnejšie, pretože konkurencia v rámci žánru je v jeho krajine niekde úplne inde. Inšpiračné zdroje sú jasné, režisér vedel, čo točí a scenár pripravil na jednotku. Spracovanie je bohužiaľ čistá amatérčina. Aj napriek skvelým hercom. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nutno uznat, že jde o snímek s prachmizerným scénářem, který by vystačil na hodinovou povídku. Také to má zbytečně rozvleklý úvod a relativně průměrného Andy Nymana. Zbytek již jsou naštěstí samé klady. Je zde perfektně fungující (a sednoucí) černý humor, něco scén a hlášek, které uvíznou v hlavě (většina smrtí kupříkladu). Snímku vydatně pomáhá, že ho napsal a natočil Brit čili, ač se odehrává v Praze, tak zde nechybí ten "pohled zvenčí" na nás, který přináší některé vtipné záležitosti. Ovšem jasně největším esem filmu je naprosto excelující Karel Roden. Táhne celou stopáž a to bez ohledu zda je zrovna nějaká slabší scénka či naopak. Na to, že to stálo prý pouhé tři miliony korun, tak to i technicky vypadá docela zdatně a je vidět, že i s minimem financí to prostě jde. Objektivně se jedná spíše o mírně nadprůměrnou záležitost, na druhou stranu se mi to trefilo do vkusu a nálady tak jako málokterý film v poslední době, takže z mé strany plná spokojenost. Nemůžu se však zbavit pocitu, že mít to lepší scénář tak to zamířilo výše než "pouze" do oblasti velmi dobré černé komedie. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama