Reklama

Reklama

Krajina přílivu

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinkou fantaskního příběhu je holčička Jeliza-Rose (Jodelle Ferland). Když jí zemře maminka, otec dcerku odveze z města na vesnický statek. A právě tam se začíná odehrávat směsice velikých podivností, upředená z bizarních představ a fantazií holčičky, jež své okolí přetváří ve svět kouzel. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Bizarně geniální záležitost. Myslím, že Tideland ocení jen lidé, kteří disponují jednak obrovskou dávkou fantazie a jednak smysl pro vnímání pravé skutečnosti, protože právě tahle ambivalence je očima naší protagonistky hlavním tématem filmu. Po celou dobu jsem sledoval stejně tak úžasnou pohádkovou šou na pozadí zvrácené skutečnosti, něco, co jsem opravdu ještě nikdy dřív nesledoval. Až do konce jsem jen zíral, a to hodně zaníceným způsobem. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Strašně divný film, jehož nejlepší částí je asi úvodní, rocková, lehce úchylná píseň v podání Jeffa Bridgese. Kdyby role tohoto pána nesestávala ve většině případů pouze v hraní nehybné sochy, asi bych byla spokojenější, ale takhle... to byla prostě pekelně zdrogovaná nuda. A to i přesto, že malé Jodelle Ferland předvídám budoucnost s nějakým tím zlatým plešounkem. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

MFF KV .. Scénář: Terry Gilliam, Tony Grisoni .. Ten heroinový rozjezd se ještě dal, byla to stará dobrá Gilliamovská zábava. Ale po pár úmrtích se to málo poutavého vytratilo a zbyl jen duševně narušený dojezd říznutý pseudo kopií Alenky v říši divů. Nebýt excelentní dětské představitelky hlavní role - Jodelle Ferland, měl bych co dělat, aby to nebyl třetí film Varů, ze kterého bych předčasně odešel. 30%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Oproti Grimmovcom malé zlepšenie, ale nie o veľa. Na začiatku Gillam varuje, že niektorým sa bude film strašne páčiť, iným vôbec a zvyšok nebude vedieť čo si má o ňom myslieť. Ja patrím to tretej skupiny. Na jednu stranu je skrz naskrz spracovaný Gilliamovským štýlom a je to na filme vidieť. Na druhú stranu ma námet vôbec nenadchol a preto som bol počas filmu väčšinu času skôr odťažitý k postavám, než ako by si zaslúžili. Jodelle Ferland sa zhostila svojej úlohy viac než na výbornú. Ona jediná so svojským pohľadom na svet dodáva filmu patričnú dávku emócií a snovej fantázie, rovnako ako aj Fletcher ktorého postava je fantasticky zahraná. Ich vzťah je krásny, neviný, poznačený hrôzov, ktorá sa im stala. Ale predsa na to aký je film dlhý, nedokáže spostredkovať, aspoň mne nedokázal, úplne stotožnenie, alebo scénu, ktorá by to prevýšovala na niečo viac ako len zaujímavý film. Nie je to zlé, len sa to vlečie a okrem zvláštnej formy príbehu a spracovania, vlastne nemá čo ponúkuť. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Divné. Gilliam chtěl nejspíš říct, že děti, steně jako dospělí, občas potřebují uniknout do svého světa, akorát k tomu nepotřebujou drogy apod. A že se v tom svém světě můžou, stejně jako dospělí, snadno ztratit. Nevím, zda je Gilliam dítě, nebo dospělý, ale ztratil se v tom teda pekelně. Navíc je to většinou dost hnusný a neustále to staví diváka do poněkud pedofilní pozice.. děkuju, nechci... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (7)

  • Mitch Cullin si zahrál také malou roli v autobusu. (Chatterer)
  • Brendan Fletcher byl obsazen do role Dickense, aniž by ho režisér Terry Gilliam někdy osobně potkal. Viděl ho pouze na videokazetě a tam mu tak učaroval, že mu nabídl roli. (Chatterer)
  • Film s malým rozpočtem si Gilliam náležitě užil. Film ovšem propadl a celosvětově utržil v kinech pouze půl milionů amerických dolarů. (Pumiiix)

Reklama

Reklama