Reklama

Reklama

Na stromě

  • Francie Sur un arbre perché (více)
všechny plakáty
TV spot

VOD (1)

Bohatý podnikatel neochotně nabere dva stopaře. Když ale špatně odbočí, skončí všichni tři i s autem na stromě. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (142)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Bohatý obchodník nedobrovolně naloží dva stopaře, sjede ze silnice a přistane v koruně pínie, rostoucí ze skalní stěny. Prosté a geniální. Zdá se, že z Na stromě nejsou dvakrát Na větvi ani Louisovi nejvěrější příznivci, ale nechápu proč. Je to nedoceněná komedie o tom, jak se vám život může ve vteřině obrátit naruby, a to je vždycky vděčné. K tomu přičtěte, že je to taky napínavé, na francouzský film nezvykle plné černého humoru a Olivier de Funés (v poslední roli) snad poprvé v životě HRAJE! Bonbónkem je Paul Préboist v roli zuřivého reportéra. 80 % ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jedna moje z nejoblíbenějších Funésovek se skvělým dějem. Co jiného dodat, že bohatý průmyslník Henri Roubier, stopař a jedna dáma sjedou z útesu a spadnou zrovna na jedinou korunu pinie rostoucí nad propastí. Náhoda, či osud?:) Prostě promyšlenost tvůrců. A já jim za to děkuji. Chci vidět v budoucnu znovu. Jen škoda, že pan Funes už není mezi námi:-( Budiž mu země lehká a odpočívejte v pokoji v hereckém nebi. ()

Reklama

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmy by byl vynikající , ale má takové nedostatky . Vždyť už poloha stromu byla natáčena na zhruba 4 místech a to jde vidět zvláště ve scéně , kdy Funes leze ze stromu dolů . První záběr : jsou na skále , kde není žádná voda , druhý záběr : je celkem odpovídající , třetí záběr : jsou tak blízko od země , že by mohli klidně skočit až do vody a nic by se jim nestalo , čtvrtý záběr : jsou blízko od země , takže už můžou seskočit ! Jinak nemám co vytknout . ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Obyčajne mi problémy spojené s logikou príliš neprekážajú. Lenže v Na strome sú tieto nedostatky natoľko do očí bijúce, že som musel na ne neustále myslieť. Prečo sa dvaja muži budili každé ráno čerstvo oholení? Kde vykonávali potrebu? Nevadili im telesné pachy, keď sa mladí mali tak k sebe? No a čo s tou vodou? To vydržali bez nej tak dlho? Nehovoriac o jedle. Ale možno to Korber myslel práve takto absurdne, lenže nepochopil som zmysel takéhoto zámeru. Potešil ma celkom nečakaný záver, ktorý naopak napriek svojej absurdnosti je aj na rozdiel od väčšiny filmu logický a trefný. ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Co všechno se dá vytěžit z tak absurdní siruace jako je auto v koruně stromu, jediného stromu uprostřed obrovské skalní stěny mořského útesu asi někde uprostřed. Takže v obrovské výšce. Nic převratného, ale film má jednolitou atmosféru, téměř divadelně statickou. Pro co si u filmů rádi odpočinou je tohle asi požehnáním. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo především v exteriérech u města Cassis na Azurovém pobřeží, ale také v pařížských studiích. (argenson)
  • Film byl poprvé uveden 14. dubna 1971, ale ani v premiérovém nasazení nepronikl na první místo v návštěvnosti (mimořádný úspěch v té době slavila historická komedie Manželé z roku II s Belmondem). Zejména v Paříži propadl, ale ani celofrancouzské srovnání s jedním a půl miliónem diváků neznamenalo nijak velký úspěch ve srovnání s jinými Funèsovými filmy. O půl roku později nicméně Funès zabodoval s historickou komedií Pošetilost mocných (1971). (argenson)
  • Když auto sjede ze silnice, padá kolmo ke skále, poté, co děj pokračuje, je vidět, že vůz je, bez viditelného pohybu, bokem souběžně se skálou. (Nocturno culto)

Reklama

Reklama